Українець прийшов другим у міжконтинентальному запливі через Босфор

Українець прийшов другим у міжконтинентальному запливі через Босфор

Фото, відео
Укрінформ
Українець Володимир Воронко здобув друге місце у 34-му міжконтинентальному запливі Bosphorus Crossing Continental Swimming Race 2022, який відбувся у Стамбулі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Результат Володимира Воронка у загальному запливі через Босфор - 48 хвилини 23 секунди. Від переможця Догукана Улача його відділяють 10 секунд. На третьому місці - Атакан Ерджан з результатом 48 хв. 52 с.

Як указує Національний олімпійський комітет Туреччини, цього року загалом 2441 плавець з п'яти континентів, з них 700 жінок, пройшов кваліфікацію, щоб здійснити заплив через протоку, яка розділяє Європу та Азію.

Міжконтинентальний заплив через Босфор / Фото: trthaber.com

Цього року в турнірних таблицях результати уперше були вказані без зазначення громадянства плавців, що ускладнює ідентифікацію учасників від України.

Відео учасників запливу від нашої країни розмістило генконсульство України у Стамбулі.

“Усупереч рашистській війні проти України, всупереч всім труднощам, українці змагаються і перемагають”, - зазначили у дипмісії.

Як повідомили Укрінформу в генконсульстві, організатори запливу цього року запровадили механізм повернення коштів для українців, які не змогли взяти участь у змаганнях через війну.

Читайте також: Українці вибороли вже чотири медалі на Іграх воїнів у США

Заплив через Стамбул проводиться Національним олімпійським комітетом Туреччини щороку з 1989-го. Дистанція 6,5 кілометрів починається в Калниджі, в азійській частині Стамбулу та закінчується в парку Куручешме Джеміль Топузлу в європейській частині мегаполіса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-