Вигуки вболівальників «Фенербахче» не відображають офіційну позицію клубу

Вигуки вболівальників «Фенербахче» не відображають офіційну позицію клубу

Заява
Укрінформ
Викрики з частини трибун під час матчу «Фенербахче» з «Динамо Київ» в Стамбулі в рамках 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА жодним чином не відображають офіційну позицію клубу.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві турецького футбольного клубу «Фенербахче»

«Щодо викриків, які пролунали з частини трибун під час матчу «Динамо Київ» на нашому полі в рамках 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА після голу суперника, жодним чином не відображають офіційну позицію нашого клубу», - вказано в заяві.

Вказується, що клуб 24 лютого 2022 року першим відреагував на початок воєнного процесу.

«Ще раз хочемо повторити месседж, який ми раніше поширили на всіх наших офіційних каналах: «Війна - це не хоробрість, це боягузтво! #Ні-війні», - вказали у клубі.

Одним із найбільш переконливих прикладів чутливості у «Фенербахче» назвали товариський матч, який зіграли з донецьким «Шахтарем» на полі турецького клубу у квітні з гаслом «Футбол заради миру», щоб привернути увагу до миру в Україні та внести матеріальний і моральний внесок.

«Ми певний період приймали «Шахтар Донецьк» у нашій країні і підтримували їх усіма можливими шляхами. Наша позиція, як спортивного клубу «Фенербахче», з першого дня процесу незмінна і відома громадськості… Якою б не була причина, ми, як спортивний клуб «Фенербахче», не погоджуємося з реакцією, яка виникла з деяких наших трибун.», - йдеться в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Посол України в Туреччині Василь Боднар відреагував на інцидент, який трапився вчора під час матчу Фенербахче-Динамо у Стамбулі, коли турецькі вболівальники викрикували ім’я президента рф. Він висловив розуміння емоційності щодо гри та обурився висловленням підтримки «російському вбивці та агресору, який свідомо вбиває українців та нищить нашу країну»

УЄФА почав розслідування інциденту.

Читайте також: УЄФА проведе розслідування дій фанів «Фенербахче» на матчі з «Динамо»

Нагадаємо: Вчора футболісти київського «Динамо» виграли перший матч у єврокубковому сезоні-2022/23. «Біло-сині» на виїзді обіграли у додатковий час турецький «Фенербахче» з рахунком 2:1 і вийшли до третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів УЄФА.

Фото: dynamo.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-