МОК потроїть бюджет фонду допомоги українським спортсменам

МОК потроїть бюджет фонду допомоги українським спортсменам

Фото, відео
Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) збирається збільшити бюджет фонду на підтримку українських спортсменів з 2,5 млн до 7,5 млн доларів.

Про це президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає Укрінформ.

За словами Томаса Баха, він приїхав в Україну, щоб продемонструвати як моральну, так і практичну підтримку українським спортсменам.

«МОК збільшить фонд підтримки українських спортсменів з 2,5 до 7,5 мільйонів доларів. Ми виступаємо на їхньому боці і демонструємо, що ми у наших думках і серцем з ними. Нашими справами ми підтримуємо їх у той спосіб, аби у 2024 році на літніх олімпійських іграх в Парижі і в 2026 на зимових олімпійських іграх в Мілані і Кортіні ми могли побачити їх сильними, гордими і успішними», - сказав президент МОК.

За словами президента МОК, комітет допомагає 3 000 українських спортсменів.

Президент Зеленський подякував Томасу Баху за це рішення і схвально відреагував на пропозицію президента МОК скликати донорську конференцію для обговорення відновлення української спортивної інфраструктури. 

«Сьогодні пан президент повідомив про виділення нового пакету підтримки для українських наших олімпійців. Ми дуже цінуємо це і дуже вдячні. Я вдячний вам пане президенте за ініціативу провести спеціальну донорську конференцію під егідою Міжнародного олімпійського комітету заради відновлення спортивної інфраструктури в Україні», - зауважив Зеленський.

МОК не бачить підстав знімати санкції з російських і білоруських спортсменів і продовжить не допускати їх до міжнародних змагань.

Читайте також: Зеленський під час зустрічі з президентом МОК: Війна стала ударом по українському спорту

Як повідомлялося, МОК з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну рекомендував національним федераціям не допускати до своїх змагань представників росії і білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, міністри спорту 35 європейських і неєвропейських країн виступили зі спільною вимогою призупинити членство росії та білорусі у міжнародних спортивних організаціях.

Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-