Проти російських та білоруських спортсменів і організацій запровадили 133 міжнародні санкції

Проти російських та білоруських спортсменів і організацій запровадили 133 міжнародні санкції

Укрінформ
У світі запроваджено 133 санкції щодо російської федерації та білорусі, які передбачають їх виключення з міжнародних спортивних організацій, позбавлення можливості брати участь у міжнародних змаганнях та проводити такі змагання на своїх територіях.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Станом на 20 червня запроваджені 133 санкції щодо виключення російської федерації та білорусі з міжнародних спортивних організацій, позбавлення їх спортсменів можливості брати участь у міжнародних змаганнях, а також позбавлення права організації та проведення змагань міжнародного рівня на їх території», - зазначив Дніпров.

Він нагадав, що на початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним федераціям не допускати спортсменів країни-агресора та країни, що її підтримує, до змагань.

Читайте також: Гутцайт закликав продовжити бойкот російських і білоруських спортсменів

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року.

Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-