Гутцайт закликав продовжити бойкот російських і білоруських спортсменів

Гутцайт закликав продовжити бойкот російських і білоруських спортсменів

Укрінформ
Європейська спортивна спільнота має продовжувати санкційний тиск з метою недопущення предсавників росії та білорусі до участі у міжнародних спортивних змаганнях. 

Про це заявив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт під час зустрічі з президентом Європейських олімпійських комітетів Спіросом Капралосом та президентом Асоціації федерацій літніх олімпійських видів спорту Франческо Річчі Бітті. У зустрічі також взяв участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, передає Укрінформ. 

У відповідь на військову агресію росії проти України та з метою захисту цілісності світових спортивних змагань і безпеки всіх учасників, виконком Міжнародного олімпійського комітету рекомендував міжнародним спортивним федераціям та організаторам спортивних заходів не запрошувати й не дозволяти участь російських і білоруських спортсменів та офіційних осіб у змаганнях. Водночас деякі міжнародні федерації та організатори спортивних заходів допускають росіян та білорусів до міжнародних змагань в якості «нейтральних» спортсменів.

Вадим Гутцайт підтвердив жорстку позицію Мінмолодьспорту щодо необхідності консолідації зусиль міжнародної спортивної спільноти стосовно заборони участі російських і білоруських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях, в тому числі під нейтральними прапорами.

«З огляду на масштаб злочинів і позицію спортсменів, які або мовчать, або відкрито підтримують війну проти України, санкції є цілком справедливою відповіддю цивілізованого світу на агресію», -  наголосив міністр.

Читайте також: Бубка: Кожен з нас докладає максимум зусиль для перемоги України

Зі свого боку, очільники європейських спортивних асоціацій запевнили українську сторону у намірах продовжити бойкот до припинення військової агресії рф проти України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 118-й день.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-