Гутцайт: Мінмолодьспорту спільно з міжнародною спортивною спільнотою зекономили Україні понад 500 млн грн

Гутцайт: Мінмолодьспорту спільно з міжнародною спортивною спільнотою зекономили Україні понад 500 млн грн

Укрінформ
Тісна співпраця Мінмолодьспорту з міжнародною спортивною спільнотою за 111 днів повномасштабного вторгнення російських окупантів вже зекономила кошти державного бюджету України на суму понад 500 млн грн. 

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ. 

«Саме стільки ми мали б витратити на проживання, тренування, трансфери 1180 спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту, 120 з неолімпійських та 540 спортсменів з видів спорту осіб з інвалідністю, які через війну вимушені жити, тренуватися і змагатися за кордоном», - заявив міністр.

Розуміючи, наскільки нині Україні складно фінансувати спорт, ці витрати погодилися взяти на себе національні федерації країн, міжнародні федерації з видів спорту, олімпійські комітети і Фонд солідарності олімпійської спільноти та українського спорту, координацію роботи якого здійснює президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Читайте також: Гутцайт привітав українських важкоатлеток з тріумфом на Євро-2022

«Я щиро дякую урядам країн-партнерів і всій міжнародній спортивній спільноті. Завдяки вам наші атлети почуваються комфортно і забезпечені всім необхідним, щоб тренуватися, змагатися й перемагати. Закликаю друзів не зменшувати обертів. Підтримуючи Україну, ви підтримуєте свободу, демократію та європейські цінності. Разом ми сильніші», - наголосив Гутцайт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-