Єрмак – Заходу: Системи залпового вогню MLRS потрібні Україні «вже на вчора»

Єрмак – Заходу: Системи залпового вогню MLRS потрібні Україні «вже на вчора»

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав західних партнерів якомога швидше надати Україні американські реактивні системи залпового вогню MLRS.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Єрмака, у Сполучених Штатах Америки триває дискусія щодо передачі MLRS для України. Посилаючись на CNN, він поінформував, що партнери можуть передати Українській державі передові ракетні системи, якщо ухвалять рішення наступного тижня.

«Ми вдячні за артилерію та іншу допомогу, але зупинити російську навалу і здобути відчутну перевагу на фронті нам допоможуть саме сучасні MLRS. Вони потрібні нам вже на вчора, як і системи ППО, танки та інша зброя, про яку ми просимо для того, щоб зупинити наступ росіян і звільнити тимчасово окуповані території. Продовольчу кризу можна вирішити звільненням нашої землі та розблокуванням портів… Потрібно ухвалювати рішення швидше, не втрачати час, за який Україна розплачується життями людей та зруйнованими містами», – зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що загроза Третьої світової війни існує, але цьому можна запобігти, якщо перемогти рф військовим шляхом на українській території, посиливши тиск на економіку агресора.

Читайте також: Може змінити хід війни, або Навіщо Україні MLRS та снаряди «натівського» калібру?

Як повідомлялося, адміністрація президента США готується збільшити поставки зброї Україні, зокрема надати сучасні ракетні системи далекої дії MLRS.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-