Сейм Латвії заборонив спортивні контакти з росією і білоруссю

Сейм Латвії заборонив спортивні контакти з росією і білоруссю

Укрінформ
Парламент Латвії в остаточному читанні ухвалив поправки до Закону про спорт, які забороняють латвійським спортсменам та командам брати участь у російських і білоруських змаганнях та співпрацювати з командами цих країн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Сейму.

Крім того, діє заборона на участь у змаганнях спортивних команд міжнародної ліги, в яких більше половини команд – з росії чи білорусі.

Порушникам буде заборонено отримання держфінансування та виклик до збірної.

Закон також забороняє спортивним організаціям, зареєстрованим у Латвії, спортсменам і спортивним фахівцям співпрацювати з агентами з росії і білорусі.

Читайте також: Відомий латвійський санкар змінив прізвище через війну в Україні

Члени виконавчих органів спортивних федерацій мають бути громадянами Латвійської Республіки. Крім того, до керівництва спортивних федерацій і Латвійської національної ради з питань спорту не можуть входити особи, які не лояльні до Латвійської держави і Конституції, які могли б використати повноваження для створення загрози національній безпеці.

В інструкції до законопроєкту наголошується, що військова агресія, широкомасштабне вторгнення росії в Україну зробили це питання актуальним, оскільки спорт є для росії значним засобом «м'якої сили».

Поправки до Закону про спорт набирають чинності наступного дня після його оприлюднення.

Читайте також: Латвія відправила в Україну 11 автобусів з гумдопомогою

Після початку повномасштабної війни росії проти України міжнародні спортивні федерації практично у всіх видах спорту усунули російських спортсменів від турнірів. В окремих випадках це роблять організатори змагань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-