Харківська паралімпійка продає «золото» з Токіо, щоб допомогти рідному університету

Харківська паралімпійка продає «золото» з Токіо, щоб допомогти рідному університету

Укрінформ
Харківська спортсменка, призерка двох Паралімпіад Марина Литовченко продає своє «золото» з Токіо, щоб допомогти Національному університету ім. Каразіна, випускницею якого вона є.

Про це Литовченко повідомила у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Я вирішила продати найдорожчу зі своїх нагород - золоту Паралімпійську медаль з Токіо 2020, щоб університет жив і повноцінно працював», - повідомила харків’янка.

Як пояснила спортсменка, її життя – це спорт і боротьба, в якій рідний виш її завжди підтримував.

«Саме тому я вирішила допомогти своєму Каразінському університету у ці важкі часи, коли багато його будівель зруйновано, коли студенти та викладачі потребують щоденної допомоги. Особливо символічним є те, що у півфіналі та фіналі Паралімпіади у Токіо я з рахунком 3:0 обіграла двох представниць Росії! Сьогодні моя країна демонструє незламний дух та жагу до такої необхідної перемоги. Кожен день моє місто Харків та мій Університет героїчно тримається», - наголосила Литовченко.

Читайте також: росія відповість за Краматорськ, Бучу, Маріуполь і Харків - Штати в ОБСЄ

Аукціон триватиме до 30 квітня. Стартова ціна медалі – $10 тис.

Також спортсменка просить усіх небайдужих переказувати кошти на рахунок Асоціації випускників університету.

Марина Литовченко - українська настільна тенісистка, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка Літніх Паралімпійських ігор 2020 року та бронзова призерка Літніх Паралімпійських ігор 2016 року, Чемпіонка Світу 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, на благодійних аукціонах від продажу медалей українських спортсменів вдалося зібрати понад 80 тисяч доларів США.

24 лютого за наказом президента росії путіна розпочалося повномасштабне вторгнення росармії в Україну. Ворожі війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-