Університет Каразіна продовжує працювати в Харкові - МОН

Університет Каразіна продовжує працювати в Харкові - МОН

Укрінформ
У Міністерстві освіти уточнили інформацію з приводу роботи Харківського національного університету ім. Каразіна, підкресливши, що виш залишається у місті, але в разі погіршення безпекової ситуації йому можуть запропонувати переміщення.

Про це заступник міністра освіти Андрій Вітренко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Університет як символ Харкова знаходиться у Харкові. Міністерство готове, у разі погіршення безпекової ситуації, запропонувати різні варіанти, у тому числі переміщення університету", - йдеться у повідомленні.

У дописі зазначено, що в Полтаві, на запрошення ректорату «Полтавської політехніки», у відносній безпеці переміщені та розгорнуті елементи критичної інфраструктури університету: резервні сервери для забезпечення електронного документообігу, навчально-методичних матеріалів, забезпечення освітнього процесу, роботи вебресурсів.

У Харкові виконує обов'язки більшість працівників. Зокрема, бухгалтерська служба, адміністративно-господарча частина тощо.

Наразі університет виплатив стипендії та заробітну платню співробітникам. Забезпечується охорона об’єктів, часткові ремонтні та відновлювальні роботи. Відновлено електропостачання.

Університет з 28 березня запустив освітній процес у дистанційному режимі.

Також у гуртожитках створені умови для розміщення тих працівників університету, житло яких було зруйновано в Харкові внаслідок обстрілів. Працює гуманітарний штаб, який забезпечує логістику допомоги у Харкові.

Як повідомляв Укрінформ, під час телемарафону 1 квітня Вітренко заявив, що університет Каразіна "повністю зруйновано" авіаударами з боку російських військ, і тому виш переміщують "у більш безпечне місце".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-