МОК створив Фонд солідарності для підтримки українських спортсменів

МОК створив Фонд солідарності для підтримки українських спортсменів

Укрінформ
Координація роботи новоствореного Фонду солідарності олімпійської спільноти та українського спорту доручена президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці.

Як повідомляє пресслужба організації, Сергій Бубка під час робочої зустрічі поінформував Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо конкретних кроків, які вже вжили у тісній співпраці з президентом Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом та спортивною світовою спільнотою, передає Укрінформ.

Зокрема, наголошується, що створення МОК Фонду солідарності для підтримки українських спортсменів є безпрецендентним в олімпійській світовій історії рішенням. Кошти фонду планується направити для організації участі українських спортсменів у всіх без винятку міжнародних змаганнях, тренувальних зборах та для забезпечення їх гуманітарних потреб.

Читайте також: Сергій Бубка: «Україна - це наша земля. Ми, українці - сильні та непереможні»

Вже створено оперативні штаби в Україні та в Лозанні які здійснюють збір інформації, потреб і надають безпосередню допомогу. Виконання цієї роботи ведеться у співпраці з Міністерством молоді та спорту України і національними олімпійськими федераціями.

Денис Шмигаль у свою чергу зазначив, що наші спортсмени повинні мати можливість представляти Україну на запланованих міжнародних стартах та підтвердив максимальну підтримку дій у цьому напрямку.

Читайте також: Росію майже повністю стерли зі світового спорту. Список санкцій

24 лютого Росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже дванадцятий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-