У Мінмолодьспорту обговорили участь України у XI  Всесвітніх іграх

У Мінмолодьспорту обговорили участь України у XI Всесвітніх іграх

Укрінформ
У стінах Міністерства молоді та спорту України відбулась зустріч з представниками федерацій неолімпійських видів спорту під головуванням міністра Вадима Гутцайта. 

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, сторони обговорили підготовку до участі українських спортсменів у XI Всесвітніх іграх, що відбудуться з 7-17 липня у найбільшому місті штату Алабама Бірмінгемі, передає Укрінформ. 

Участь в обговеренні також взяв президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк. 

«Перед нами стоїть важливе завдання - гідне представлення національної команди України у Всесвітніх іграх. Нині міністерством створені всі необхідні умови для повноцінної підготовки спортсменів до масштабних Ігор», - наголосив Гутцайт. 

Станом на сьогодні українськими спортсменами здобуто 69 ліцензій в 13-ти неолімпійських видах спорту (сумо, таїландський бокс - Муей-тай, стрибки на батуті, художня гімнастика, спортивне орієнтування, кікбоксинг WAKO, спортивна акробатика, підводний спорт, скелелазіння, пауерліфтинг, джиу-джитсу, ушу, карате). 

На XI Всесвітніх іграх буде розіграно 220 комплектів нагород у 34-х видах спорту.

Читайте також: Україна зробить усе, щоб провести Євробаскет-2025 на найвищому рівні – ОП

Довідково: Всесвітні ігри - міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Проводяться з 1981 року з періодичністю один раз на чотири роки, з 2001 року проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-