Україна зробить усе, щоб провести Євробаскет-2025 на найвищому рівні – ОП

Україна зробить усе, щоб провести Євробаскет-2025 на найвищому рівні – ОП

Укрінформ
Спеціально до турніру в Києві побудують багатофункціональну спортивну арену на 15 тисяч глядачів.

Україна зробить усе, щоб бути готовою до проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році (Євробаскет-2025) на найвищому рівні у разі здобуття такого права.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави, про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа).

Зазначається, що представники ФІБА Європа прибули до України з метою оцінки стану готовності до проведення змагань у Києві та Львові, заявлених Федерацією баскетболу України як міста, що прийматимуть чемпіонат.

Читайте також: Євробаскет-2025: Зеленський закликає виділити гроші для будівництва спорткомплексів

На зустрічі Тимошенко нагадав, що в кінці вересня 2021 року Президент Володимир Зеленський провів переговори з президентом ФІБА Європа Тургаєм Демірелем, під час яких запевнив, що Україна виконає всі вимоги для проведення Євробаскету-2025.

«Будівництво спортивних арен, зокрема для проведення Євробаскету, є одним із флагманських проектів у програмі Президента «Велике будівництво». І Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проєктів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади», - зазначив заступник керівника ОП.

Також Тимошенко зауважив, що проведення подібних масштабних змагань важливе ще й тому, що такі події єднають українців.

Заступник керівника ОП розповів про плани спорудження в Києві багатофункціональної спортивної арени на 15 тисяч 880 глядачів, яка буде розташована на лівому березі Дніпра, біля Міжнародного виставкового центру, та відповідатиме всім вимогам для проведення фінального етапу Євробаскету-2025. Введення її в експлуатацію очікується у грудні 2024 року. Поблизу заплановано створити велику паркову зону.

Читайте також: Делегація ФІБА проінспектувала Львів, який претендує на Євробаскет-2025

Крім того, комісія ФІБА Європа 17 січня відвідала Львів, де ознайомилася з проєктом будівництва багатофункціональної арени на 10 тисяч глядацьких місць. Цей майданчик зможе приймати ігри групового етапу турніру. Арена має бути готова не пізніше листопада 2024 року.

«При цьому я хочу зауважити, що більшість проєктів у межах «Великого будівництва» ми завершуємо раніше встановлених строків», - заявив Тимошенко.

За його словами, крім цих арен, будують багатофункціональні комплекси, розраховані на меншу кількість глядачів, ще в кількох українських містах.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт додав, що баскетбол є одним із пріоритетних видів спорту в Україні. «Ми все зробимо для того, щоб ФІБА Європа надала нам право проводити Євробаскет-2025», - заявив він.

У свою чергу, президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський зазначив, що розвиток інфраструктури, зокрема спортивної, сьогодні є державною політикою в Україні.

Він висловив сподівання, що остаточне рішення стосовно місця проведення Євробаскету-2025, яке має бути ухвалене 29 березня 2022 року в Мюнхені, буде на користь України.

Керівник відділу змагань ФІБА Європа Любомир Мандич зі свого боку наголосив, що для них дуже важливо спостерігати таку потужну підтримку заявки на проведення Євробаскету на рівні керівництва Української держави та побачити чіткі конкретні плани.

Читайте також: Біля Arena Lviv побудують новий спорткомплекс

Він відзначив злагоджену роботу та високий рівень координації центральної й місцевої влади у підготовці до Євробаскету.

«Зазвичай такими питаннями більше переймається місцева влада. А у вас ми бачимо, що політична підтримка йде до найвищого рівня. Це справляє сильне враження», - зазначив Мандич.

Генеральний директор FIBA Europe Properties Моніка Пухнер відзначила важливість того, що в Україні триває масштабний розвиток спортивної інфраструктури, і це відбувається не лише заради Євробаскету.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво стадіону для Євробаскету стане одним із проєктів «Великого будівництва-2022» на Львівщині, розпочати роботи планують восени цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-