Зникла китайська тенісистка вийшла на зв'язок із МОК

Зникла китайська тенісистка вийшла на зв'язок із МОК

Укрінформ
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах провів 30-хвилинну відеорозмову з китайською тенісисткою Пенг Шуай.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиланням на пресслужбу МОК.

У розмові зі спортсменкою, про стан якої стурбувалися після її резонансного посту в соцмережі та зникнення, також узяли участь голова комісії спортсменів МОК Емма Терхо та член комітету від Китаю Лі Лінвей.

«За словами Емми Терхо, Пенг Шуай виглядала розслабленою і погодилася підтримувати з нею зв'язок. Президент МОК запросив спортсменку на обід у січні, коли він прилетить до Пекіна, і вона з радістю погодилася», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тенісистка сказала, що з нею все гаразд, подякувала представникам МОК за турботу, але попросила поважати її приватне життя. Вона додала, що хотіла б і надалі займатися тенісом.

Як повідомляв Укрінформ, 35-річна Пенг Шуай, чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала в китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем'єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні.

Після цього Пенг Шуай не виходила на зв'язок понад два тижні.

Раніше цього тижня китайська державна агенція новин оприлюднила заяву нібито від її імені, яка викликала ще більше занепокоєння відомих тенісистів у всьому світі.

Фото: Fred Lee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-