У КНР опублікували лист нібито від зниклої тенісистки, його вважають підробкою

У КНР опублікували лист нібито від зниклої тенісистки, його вважають підробкою

Укрінформ
Голова Жіночої асоціації тенісу (WTA) припускає, що лист, який китайські офіційні ЗМІ оприлюднили від імені зниклої тенісистки Пенг Шуай, є підробкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Guardian.

Повідомляється, що у середу англомовна державна інформаційна агенція КНР Global Television Network опублікувала у Twitter лист, який, нібито, був написаний зниклою тенісисткою Пенг Шуай. У листі йдеться про те, що вона просить WTA надалі перевіряти інформацію та радитися з нею перед публікацією будь-яких заяв.

«Новини на цьому сайті включаючи звинувачення у сексуальному насильстві, не є правдивими. Я не зникла і також не перебуваю у небезпеці. Я просто відпочивала вдома, і в мене все добре. Дякую, що турбуєтеся про мене», - йдеться у листі.

Скріншот із листом, на якому явно видно курсор, і який був опублікований лише у державній агенції КНР, викликав скептичну реакцію у світі.

«Заява, оприлюднена сьогодні китайським державним агентством, лише збільшує мої побоювання щодо її безпеки та місцезнаходження. Я не вірю, що Пенг Шуай дійсно написала цей лист і не вірю, що це справді її слова», - заявив очільник WTA Стів Саймон.

Правозахисники з організації «Захист прав людини в Китаї» також вважають лист сфабрикованим.

«Поки Пенг Шуай не на свободі, це китайський уряд має доводити, що вона не перебуває в ув’язненні», - заявляють в організації.

Як повідомляв Укрінформ, 35-річна Пенг Шуай, зіркова чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала у китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем’єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні. Цей пост був одразу видалений, а всі згадки про тенісистку блокувалися. Після своєї заяви Пенг Шуай понад два тижні не виходила на зв’язок.

Фото: Fred Lee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-