Розпочався 100-денний зворотній відлік до Олімпіади в Пекіні

Розпочався 100-денний зворотній відлік до Олімпіади в Пекіні

Фото
Укрінформ
Представники КНР разом з Україною дали початок «Китайсько-Українському тижню популяризації зимових Олімпійських і Паралімпійських Ігор».

У Києві відбулася офіційна церемонія відкриття «Китайсько-Українського тижня популяризації зимових Оліміпйських і Паралімпійських ігор в Китаї 2022-го року» за участю Міністерства молоді та спорту України і посольства Китаю в Україні, повідомляє Укрінформ.

Українській делегації провели короткий екскурс підготовки Китаю до Олімпійських ігор.

Розпочався 100-денний зворотній відлік до Олімпіади в Пекіні / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Уряд Китаю дає обіцянку собі і всьому світу - з гідністю й успіхом провести зимові Олімпійські ігри. Китай твердо дотримується принципів зеленої екології, чистоти. Ми збудували високоякісне залізничне сполучення, високотехнологічні стадіони. Нещодавно ми провели декілька тестових змагань і переконалися в якості побудов, якості зв’язку і комунікації. Спортсмени, які брали участь у змаганнях, високо оцінили якість підготовки Китаю. Проводити Олімпіаду зараз важче, адже коронавірус не зник. Нашим завданням є проведення безпечних для всіх змагань. Ласкаво просимо до Китаю, Слава Україні», - заявив посол КНР в Україні Фань Саньжун.

Читайте також: У Стародавній Олімпії запалили вогонь зимових Ігор-2022

Віце-президент Національного олімпійського комітету Валерій Борзов наголосив на складності проведення ігор в умовах коронавірусу.

«Пандемія вплинула на стабільність проведення Олімпійських ігор, на їх формат. Безумовно, будуть певні обмеження, а олімпійське селище буде замкнене в собі заради безпеки всіх учасників. Більше 4-х мільярдів людей спостерігають за Олімпіадою. Чому до неї такий інтерес? Тому що на цих змаганнях можна побачити межу людських можливостей. Кожен, хто наважується брати в цьому участь, повинен бути відзначений. Бажаю перемоги Україні й Китаю, а за перемогою стоїть багато-багато праці», - висловився Валерій Борзов.

«Ви (Китай - прим.) добре підготували світову спільноту до того, на якому рівні проводить Олімпіаду Китай. Скажімо відверто, сьогодні Китай і Україна займають передові позиції в паралімпійському русі. Китайські колеги змогли використати досвід України в розвитку паралімпійського спорту. Китайські колеги відвідували наш паралімпійський центр і це дуже надихає нас, мотивує. Ми працюємо разом на благо міжнародного паралімпійського комітету», - сказав президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Читайте також: Олімпійський вогонь передали організаторам зимових ігор

Безпосередньо на заході український біатлоніст Артем Прима розповів про процес підготовки збірної України до Олімпіади-2022.

«Всі прекрасно знають, що Олімпіада для будь якого спортсмена - це головний старт в кар’єрі. Ми готуємося до зимового сезону, залишилося 30 днів до етапу Кубка світу - перших стартів до Олімпіади. Нещодавно пройшли тести в Австрії. Зараз готуємося. На пекінських трасах ми не були. Уповноважена від України людина поїде туди, на власні очі все подивиться, запише нам відео і потім ми вже вивчатимемо трасу. Попри це, вітер і сніг всюди однаковий» - поділився Артем Прима.

Як повідомляв Укрінформ, зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбудуться з 4-го по 20-е лютого 2022-го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-