У Стамбулі під дощем готуються до старту гран-прі Формули -1

У Стамбулі під дощем готуються до старту гран-прі Формули -1

Фото
Укрінформ
У Стамбулі цієї неділі відбудеться гран-прі Формули-1. Другий день поспіль над автодромом хмари та час від часу йде дощ, що обіцяє додати перегонам видовищності.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Дощ додає видовищності перегонам, але, звичайно, ускладнює її проходження для пілотів. Перегони в Стамбулі мають велику інтригу. Хто краще виступить на мокрому асфальті, той матиме перевагу», - поділився відомий турецький спортивний оглядач Окан Алтан.

На його переконання, сьогоднішні перегони в Стамбулі будуть дуже насиченими.

«Набрані в ході цих перегонів очки можуть бути критичними в майбутньому для визначення чемпіона… Перегони будуть дуже насиченими, оскільки зараз немає однозначного фаворита, відрив по очках дуже малий (між першим та другим місцем в загальному заліку пілотів відрив становить усього 2 бали – ред.). Очікуємо, що це буде насичений бій», - сказав турецький експерт.

Він нагадав, що команда «Мерседес» перед гран-прі в Стамбулі здійснила заміну елемента двигуна для лідера перегонів Льюїса Гемілтона. Попри отримане покарання – 10 позицій штрафу, у команді вважають таке рішення правильним та стратегічно обґрунтованим.

«Стамбул пропонує кращі можливості для відновлення позицій у перегонах, ніж наступні траси в календарі», - пояснив керівник інженерного напрямку в команді «Мерседес» Ендрю Шовлін.

У суботу, під час кваліфікаційних перегонів, Льюїс Гемілтон отримав перемогу, але сьогодні з поула стартуватиме не він, а ще один пілот «Мерседес» Валттері Боттас, який у кваліфікаційних перегонах продемонстрував другий час. Гемільтон втратив право стартувати першим через отриманий раніше штраф. У команді вважають такий розклад найбільш вигідним. При цьому після кваліфікаційних перегонів Боттас відкинув припущення, що він поступився Гемілтону свідомо.

У Стамбулі готуються до початку перегонів гран-прі Формули -1 / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Третім у кваліфікаційних перегонах став Макс Ферстаппен. Пілот команди «Ред Булл» після кваліфікаційного заїзду назвав стамбульську трасу цікавою для перегонів та наголосив на залежності результату від погодних умов. Четвертий результат у Шарля Леклера («Феррарі»), п’ятий - у П’єра Гаслі («Альфа Таурі»).

Читайте також: Формула-1: Норріс сенсаційно виграв кваліфікацію Гран-прі Росії

Попри несприятливі для глядачів погодні умови, всі квитки на перегони гран-прі в Стамбулі були продані. Очікується, що на автодромі за перегонами спостерігатиме щонайменше 70 тисяч глядачів. Спостерігати за гонкою приїде президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-