Повна ізоляція й чудові умови: посол України відкрив «завісу» Олімпійського селища

Повна ізоляція й чудові умови: посол України відкрив «завісу» Олімпійського селища

Укрінформ
Посол України в Японії Сергій Корсунський переконаний, що кожна здобута українськими спортсменами олімпійська медаль є колосальним досягненням, бо змагатися в Країні сходу сонця дуже складно через важкий клімат і відсутність глядачів.

Таку думку він висловив у інтерв’ю телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

Дипломат розповів, що ще у квітні близько 70% населення Японії було взагалі проти Олімпіади. З огляду на це влада жила дуже жорстких безпекових заходів, зокрема ухвалила дуже болісне рішення не допускати на стадіони не тільки іноземних туристів, а й власних громадян.

«Повністю ізольоване Олімпійське селище й усі олімпійські об'єкти. Туди неможливо проникнути нікому, крім акредитованих осіб… Послам, наприклад, просто заборонено туди навіть підходити. Тому ми зустрічаємося з нашими делегаціями до того, як вони заїдуть до Олімпійського селища», - зазначив Корсунський.

За словами посла, він зустрічався з президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою і знає точно, всі наші спортсмени задоволені й умовами Олімпійського селища, й харчуванням, й умовами для тренувань.

«Ну, не всі виступили, або продовжують виступати не дуже вдало. Але я вам хочу сказати, що будь-яка медаль тут — це колосальне досягнення. Умови непрості. Клімат дуже важкий. Я не уявляю собі, як Світоліна грала у теніс в 35-градусну спеку при майже 100% вологості. Але вона просто здійснила спортивний подвиг — у важкій боротьбі виграла "бронзу"», - зазначив посол України.

Він запевнив, що українську тенісистку Еліну Світоліну в Японії дуже люблять, а олімпійська призерка Дарина Білодід «тут — легенда».

«І це дуже приємно. Тому що для японців спорт важливий», - акцентував дипломат.

Читайте також: В «олімпійському» Токіо – знову рекордна кількість нових COVID-випадків

Водночас Корсунський зауважив, що хотілося б більшого свята, щоб приїхали українські туристи.

«Я знаю, скільки українців мріють нарешті приїхати до Японії. Але трошки ще потрібно почекати. На жаль, COVID-19 поки дуже сильно обмежує процес в'їзду. Але це всюди така проблема, не тільки в Японії. Особливо острівні нації — Гонконг, Тайвань, Японія. Ось такі країни дуже й дуже обережно ставляться до контактів під час пандемії», - пояснив посол.

Як повідомлялося, в активі збірної України вже 13 нагород токійської Олімпіади: 1 золота, 3 срібні й 9 бронзових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-