Шахи: українець Ельянов переконливо виграв турнір у Дортмунді

Шахи: українець Ельянов переконливо виграв турнір у Дортмунді

Укрінформ
Після певної перерви український гросмейстер Павло Ельянов нарешті переміг на достатньо сильному міжнародному турнірі у Дортмунді (Німеччина). 

Павло захопив лідерство із самого старту. У перших чотирьох турах він набрав 3,5 очка. Причому проводив партії, що називається, з апетитом. У другому раунді харків’янин переграв білими дуже небезпечного партнера - талановитого Вінсента Кеймера з Німеччини. 

Павло захопив ініціативу, а потім продовжував нарощувати її. Діяв широко, по всій шахівниці. Фігури білих діяли дуже гармонійно. А чорний король як безпритульний метався центром шахівниці. Коли сталися численні розміни, він виявився геть голим. Під загрозою втрати ферзя чорні змушені були зупинити годинник. Масштабне полотно! 

Потім гра у Павла трохи розладилася. Він став робити нічиї. А одну партію - Дмитру Колларсу з Німеччини - навіть програв. Його наздогнали двоє учасників.

Та в останньому турі найкраща гра повернулася до Павла. Він узяв гору над Рустамом Кайсимжановим з Узбекистану. Причому кілька разів досягав виграшної позиції, а потім «бив повз ворота». Проте, продемонструвавши філігранну техніку ендшпілю,  на 64-у ході українець здобув перемогу. Це принесло йому чисте перше місце, а також додаток у рейтингу на 9 пунктів.

Другий українець - Руслан Пономарьов - грав за рахунок високого класу. А от енергії йому явно не вистачало. Тому усі дев’ять партій Руслан закінчив унічию. 

Остаточні підсумки: 1. Ельянов - 6 очок з 9-ти, Колларс та Даніель Фрідман (Німеччина) - по 5,5, Кеймер - 5, Пономарьов та Георг Маєр (Німеччина)  - по 4,5, Гата Камський (США) та Касимжанов - по 4, Матеуш Бартель (Польща) та Андреас Гейманн (Німеччина) - по 3.

Читайте також: Шахи: українець Ельянов - одноосібний лідер турніру в Дортмунді

 

Що ж, побажаємо Павлу не зупинятися на досягнутому і якнайшвидше повернутися до числа «семисотників». А головне - удосконалювати свою гру!

Петро Марусенко, міжнародний майстер.  

Фото: eadaily.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-