Зробити висновок з минулих матчів: попереду шведи

Зробити висновок з минулих матчів: попереду шведи

Укрінформ
Матч проти Швеції відбудеться 29-го червня о 22:00.

Збірна України зіграє проти  Швеції в 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2020. Доведеться грати проти своїх рятівників, адже саме завдяки шведам нам вдалося пробитися  у плей-офф європейської першості. Які у нас шанси написати історію і чому Швецію можна перемагати?

Читайте також: Ми готові до гри проти Швеції – Андрій Шевченко

Не гірші за шведів

«Синьо-жовті» не поступаються майбутньому супротивнику за підбором гравців. На противагу лідерам атаки Ісаку й Форсбергу можна поставити Яремчука і Ярмоленка. А в певних компонентах (скажімо, флангові гравці) ми навіть переважаємо шведів за класом. Попри це, Швеція є однією з найстарших, а тому й найдосвідченіших збірних.

Для досягнення успіху вистачить трьох компонентів. Перше – це гра в захисті. Жоден з поєдинків Євро ми не зіграли «на нуль». Пропущений м’яч в матчі зі шведами розв’яже руки нашим суперникам. Тоді Швеція гратиме другим номером на контратаках. Чи зможемо ми щось запропонувати їм в нападі?

Чотири голи в трьох матчах на Євро – це доволі непоганий показник нашої збірної. Фарт в атаці допоможе обіграти шведів. Якщо Яремчук зможе відновитися від травми, а Ярмоленко не розгубить свій ігровий настрій, то ми неодноразово засмутимо воротаря шведів. Окрім того, це прекрасний шанс лідерів центру поля – Малиновського та Зінченка реабілітуватися за невпевнену гру протягом турніру.

Читайте також: Захисник Швеції Аугустінссон: Україна - не та команда, про перемогу над якою ми можемо говорити з повною впевненістю

Більше «фізики» і Соболь на фланзі

Третім компонентом, необхідним для перемоги, є фізична готовність. Матч з австрійцями став показовим. Неможливо обіграти суперника, якщо ти не можеш його наздогнати. Андрій Шевченко скаржився на фізичні кондиції гравців після третього матчу в групі. З того часу минуло 8 днів. Хочемо вірити, що за цей час Ярмоленко, Малиновський та інші зуміли покращити фізичні кондиції.

Градус напруги в матчі буде шаленим. При виборі стартової 11-ки лише позиція лівого захисника викликає сумніви. Миколенко відверто провалює турнір. Виходячи з цього, напрошується поява Едуарда Соболя ліворуч. На жаль, це єдина опція, яка реально зможе підсилити гру. Інші гравці з лави запасних (насамперед, Циганков і Бесєдін) не здатні повноцінно замінити гравців основного складу.

Читайте також: Голкіпер П'ятов: Збірна України має проходити Швецію

Перетворитися на героїв

Після напрочуд вдалої кваліфікації на Євро нашій збірній пророчили успіх на турнірі. Навіть дехто з гравців говорив про можливий фінал чемпіонату Європи. Матчі групового етапу, а саме поєдинок з Австрією, опустили нас на землю.

Після непереконливої гри збірна отримала шквал критики на свою адресу. Наш вихід з групи – це за великим рахунком спортивне щастя. А от матч зі шведами – це вже можливість самим написати історію футбольної України й перетворити критику на визнання.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-