Рада ухвалила закон про меценатство у сфері спорту

Рада ухвалила закон про меценатство у сфері спорту

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, що визначає загальні засади меценатства у сфері спорту та врегульовує права меценатів спорту.

Проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту" (№3498) у другому читанні підтримали 302 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головною метою законопроєкту є підвищення ефективності та дієвості меценатської допомоги в сфері спорту та, як наслідок, забезпечення активної участі меценатів у реалізації соціально важливих заходів", - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема, законом визначено поняття «меценатська діяльність у сфері фізичної культури і спорту» і «меценатська допомога».

Читайте також: Рада хоче удосконалити законодавство про антидопінгову діяльність у спорті

Очікується, що прийняття закону дасть змогу зменшити бюджетне навантаження у цій сфері, допоможе залучити додаткові джерела фінансування спорту, сприятиме розвитку вітчизняної спортивної інфраструктури, устаткування та спорядження.

Як повідомлялося, у першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту" (№3498) був ухвалений 14 липня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-