Українським олімпійцям виділили 1,5 тисячі доз COVID-вакцин – депутат

Українським олімпійцям виділили 1,5 тисячі доз COVID-вакцин – депутат

Укрінформ
Українські спортсмени, які представлятимуть нашу державу на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо, можуть отримати щеплення від коронавірусу. Для цього Міжнародний олімпійський комітет надав Україні 1,5 тис. доз китайської вакцини CoronaVac.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу "Слуги Народу".

«Це справа добровільна. Ніхто не буде примусово нав’язувати, щоб кожен спортсмен вакцинувався. Але дуже буде прикро, якщо спортсмен безпосередньо перед Олімпійськими іграми захворіє коронавірусною інфекцією. По-перше, тоді він не зможе поїхати на ці змагання, а по-друге – може підвести свою команду», – пояснив Беленюк.

За його словами, вакцини призначені для тих спортсменів, котрі потенційно мають шанси потрапити на Олімпійські ігри, вже перебувають у процесі здобуття ліцензій або найближчим часом візьмуть участь у відборі. Наразі таких спортсменів близько 100.

Водночас депутат розповів, що у деяких спортсменів виникають сумніви щодо вакцинації, тому наразі триває роз’яснювальна робота з тренерами, керівниками профільних шкіл щодо потреби вакцинації.

Читайте також: В Україні - 14 984 нових випадки коронавірусу

«Що раніше спортсмен вакцинується, то більше в нього буде часу, щоб простежити за своїм станом, тренуваннями. Також можна встигнути отримати дві дози вакцини», – акцентував Беленюк.

При цьому він зауважив: якщо спортсмен відмовиться вакцинуватися препаратом CoronaVac, то зможе отримати вакцину Pfizer – за умови, що в Міністерства охорони здоров’я буде така можливість,

Як повідомлялось, літні Олімпійські ігри в Токіо мають пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Ігри мали відбутися 2020 року, але їх перенесли на рік через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-