Уряд погодив законопроект про зміни до законів щодо держстандартів у сфері фізкультури і спорту

Уряд погодив законопроект про зміни до законів щодо держстандартів у сфері фізкультури і спорту

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проект закону про внесення змін до законів "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" та "Про фізичну культуру і спорт" щодо введення державних стандартів у сфері фізичної культури і спорту та державних соціальних нормативів надання послуг суб'єктами сфери фізичної культури і спорту.

Як передає кореспондент Укрінформу, таке рішення прийняли на черговому засіданні уряду у середу.

"Очікуваний результат реалізації акта - унормування процедури розробки державних стандартіву сфері фізичної культури і спорту. Критерієм ефективності реалізації акта є збільшення обсягу послуг у сфері фізичної культури і спорту", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, який розроблений Міністерством молоді та спорту.

Державні стандарти у сфері фізичної культури і спорту розробляються з метою встановлення соціальних норм і нормативів щодо кількісних або якісних показників, на базі яких визначаються рівень основних державних соціальних гарантій.

Держстандарти у сфері фізичної культури і спорту розробляються і затверджуються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у цій сфері.

Проект акта стосується питання функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку, тому він узгоджений зі Всеукраїнською асоціацією громад без зауважень, Асоціацією міст України та Українською асоціацією районних та обласних рад. Він також узгоджений з Уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю, Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю та Національним комітетом спорту інвалідів України.

Читайте також: Мінмолодьспорту приймає пропозиції за програмою Президента «25 спортивних магнітів»

Урядовий законопроект після проходження процедури узгодження на засіданні КМУ виноситься на розгляд Верховної Ради.

Фото: wikipedia.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-