Бородянський заявив, що українські спортсмени змушені виступати на змаганнях в РФ

Бородянський заявив, що українські спортсмени змушені виступати на змаганнях в РФ

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що українські спортсмени змушені брати участь у змаганнях, що проходять на території країни-агресора Росії.

Про це він сказав журналістам після брифінгу на тему “Захист об’єктів ЮНЕСКО: нові буферні зони в Києві, об’єкти реставрації в Україні на 2020 рік”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, в тому числі в РФ, і виступи артистів. Спортсмени не обирають, виступати їм чи не виступати. У них є вибір - отримувати очки, чи не отримувати. Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично втрачає бали. Це обмежує можливості спортсмена виборювати медаль, тому це питання не тільки України і Росії, це міжнародне питання, коли одна держава напала на іншу державу, а ми щоби виборювати медалі в світі повинні виступати на території держави-агресора", - сказав Бородянський.

Читайте також: Дерюгіна прокоментувала участь українських гімнасток у змаганнях в Москві

Як повідомляв Укрінформ, головний тренер Національної збірної команди України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна прокоментувала участь українських гімнасток у змаганнях в Москві 7−9 лютого. Участь у змаганнях в РФ тренер вважає підготовкою та відбором найкращих спортсменів напередодні Олімпіади в Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-