Президент УЄФА прокоментував ситуацію з жеребкуваннями України і Росії

Президент УЄФА прокоментував ситуацію з жеребкуваннями України і Росії

Укрінформ
Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін прокоментував ситуацію з розведенням України і Росії під час жеребкувань європейських і всесвітніх чемпіонатів.

Александер Чеферін, зокрема, зауважив, що для УЄФА безпека має принципове значення і час для припинення розведення Росії та України на жеребкуваннях ще не настав.

“Безпека для нас - це одна з найважливіших речей. Приймаючи рішення по будь-якому своєму турніру, ми завжди враховуємо, тримаємо в голові безпеку. Ми також розводимо по різних групах Сербію і Косово, Вірменію і Азербайджан, навіть Іспанія і Гібралтар не можуть потрапити до однієї групи. Коли в нас виникають питання з безпеки, коли ми бачимо, що можуть виникнути проблеми, коли надходять відповідні пропозиції від національних федерацій, ми приймаємо превентивні заходи. Для нас безпека має принципове значення, ми не втягуємо себе в політичні питання.

Рішення в будь-якому випадку приймає УЄФА, але поки що не час приймати це рішення. Історія знала безліч різних ситуацій, але з часом вони змінюються. І ця ситуація з Росією та Україною зміниться, я не бачу причин, чому цього не станеться. Футбол сповнений несподіванок, уявіть, якщо обидві команди вийдуть до півфіналу або фіналу Євро-2020. Тоді вони точно гратимуть між собою в Лондоні”, - цитує Чеферіна Dynamo.kiev.ua.

Нагадаємо, що з 2014 року українські та російські футбольні клуби розводять під час жеребкувань європейських та всесвітніх чемпіонатів.

Читайте також: УЄФА змінив формат Ліги націй сезону-2020/21

Наразі збірна України лідирує у своїй відбірковій групі футбольного чемпіонату Європи-2020, Росія в іншій групі посідає 2 місце.

Фото: ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-