Бубка зустрівся з українськими легкоатлетами перед чемпіонатом світу

Бубка зустрівся з українськими легкоатлетами перед чемпіонатом світу

Укрінформ
Віце-президент Світової легкої атлетики (World Athletics) Сергій Бубка напередодні чемпіонату світу з легкої атлетики зустрівся з українськими легкоатлетами.

Сергій Бубка побажав українським легкоатлетам успіху, а також відповів на запитання, чому саме Катар обраний для проведення змагань.

“Ми Світова легка атлетика, а отже, повинні бути і в Європі, і на інших континентах. Юнацькі Олімпійські ігри 2022 року відбудуться в Африці – вперше п’ять олімпійських кілець будуть на цьому континенті. Потрібно враховувати інтереси всіх.

Читайте також: Сергій Бубка переобраний на посаду віце-президента IAAF

Щодо Дохи, то тут унікальний стадіон. На ньому кондиціонування, як у готелі. Температура буде підтримуватися на рівні 22-25 градусів. Тут немає жодних проблем. Набагато складніше – це ходьба і марафон, які проводитимуть у реальних умовах. Потрібно враховувати вологість, температуру. Коли під час зібрання розмовляли з командою, я думав про те, що Олімпіада відбудеться у Токіо. Я тільки-но там був і розумію, наскільки це питання буде складним під час Ігор-2020. Складним для всіх, адже там не буде кондиціонування на стадіоні, як тут. Температура буде під сорок. За останні роки клімат в Японії дуже змінився: стало надто жарко і також присутня вологість.

Одне можна сказати: всі беруть участь в однакових умовах, потрібно все враховувати, медикам давати рекомендації, а спортсменам і тренерам – враховувати їх у своїй підготовці і під час змагань”, - цитує Бубку пресслужба ФЛАУ.

Як повідомлялося, Сергія Бубку на Конгресі в Досі обрали на посаду віце-президента Світової легкої атлетики. Наразі ще не визначено, хто саме з чотирьох віце-президентів стане першим. Найімовірніше, це питання вирішуватимуть уже на першому засіданні новообраної Ради 1 жовтня.

Читайте також: Лікар збірної України розповів про готовність скороходів до ЧС в Досі

27 вересня в Досі (Катар) стартує чемпіонат світу з легкої атлетики, який триватиме до 6 жовтня. До складу збірної України увійшли 27 жінок і 17 чоловіків. Напередодні президент НОК України Сергій Бубка відвідав розташування збірної України з легкої атлетики і разом із президентом Федерації легкої атлетики України Ігорем Гоцулом побажав українським легкоатлетам вдалого виступу на світовій першості.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-