Лікар збірної України розповів про готовність скороходів до ЧС в Досі

Лікар збірної України розповів про готовність скороходів до ЧС в Досі

Укрінформ
Лікар збірної України Антон Діденко розповів про готовність українських скороходів до чемпіонату світу з легкої атлетики, який сьогодні стартує в Досі (Катар).

Антон Діденко в інтерв’ю пресслужбі ФЛАУ, зокрема, зазначив, що українські скороходи добре підготувалися до стресових ситуацій на дистанціях 20 км і 50 км, тренувальні збори проводили у горах Туреччини та Киргизії.

"У Досі один на одний наклалися два фактори – високі температура і вологість. В організмі виникає стресова ситуація, яка може призвести до збою. В принципі, наші спортсмени готові до цього. Всі знали, де відбуватимуться змагання, завчасно готувалися до цієї стресової ситуації. Атлети наситили організм необхідними речовинами, підготувалися, пройшли інструктаж. Основними рекомендаціями по трасі для них є дотримання питного режиму і поповнення організму не лише водою, а й необхідними речовинами – солями, мінералами і вітамінами, які посилено витрачаються при таких навантаженнях і в таких умовах. Думаю, наші спортсмени готові. Тренери коригують темп, дають відповідні настанови.

Відразу скажу, що йтимуть і бігтимуть вони не так швидко, як зазвичай. Кожному спортсмену розроблялася індивідуальна тактика, якої вони будуть дотримуватися, щоб показати максимально можливий за таких умов і у цей час результат.

Основними місцями для підготовчих зборів були обрані гори Туреччини і Киргизії. Обираючи місця для зборів, ми не акцентували увагу на температурному режимі, не підбирали відповідні пояси. Підбирали їх з тією метою, щоб виконати необхідний об’єм роботи і закласти ту функціональну підготовку і базу, при якій організм буде готовий до цієї стресової ситуації. Тобто більше уваги приділили тому, щоб підготувати організм до загальної стресової ситуації, а не до конкретного температурного режиму”, - сказав Діденко.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з легкої атлетики поповнив Ничипорчук

Нагадаємо, 27 вересня в Досі (Катар) стартує чемпіонат світу з легкої атлетики, який триватиме до 6 жовтня. До складу збірної України увійшли 27 жінок і 17 чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-