Ломаченко – Кемпбелл: підкорення Британії

Ломаченко – Кемпбелл: підкорення Британії

Аналітика
Укрінформ
Український боксер їде в Лондон за трьома чемпіонськими поясами.

Василь Ломаченко (Україна) – Люк Кемпбелл (Великобританія). Бій за чемпіонські титули WBC, WBA і WBO у легкій вазі. 31 серпня. Лондон. Арена О2. Пряма трансляція на телеканалі «Інтер», початок о 22:00.

Отже, Ломаченко повертається в Лондон. Саме там в 2012 році Василь став дворазовим олімпійським чемпіоном у вазі до 60 кг. Його нинішній суперник – британець Люк Кемпбелл також олімпійський чемпіон Лондона-2012. Але тоді він був легше українця – до 56 кг. Нині Кемпбелл видається більшим. Принаймні, британець вище Ломаченка (175 см проти 170 см) і розмах рук у нього більший (180 см проти 166 см).

Читайте також: Понад 500 уболівальників з України підтримають Ломаченка в бою з Кемпбеллом

«Велика ніч» для Кемпбелла

Саме перевагу в антропометрії Кемпбелл вважає головною перевагою в поєдинку: «Я можу перемогти Ломаченко, будучи собою - високим, незручним, швидким і вмілим. Я дуже нудний, тому почав підготовку до бою ще до того, як про нього оголосили офіційно». Британець не приховує своєї мотивації побити, як він каже, «найкращого боксера покоління»: «Думаю, більшість його опонентів просто не вірили в перемогу. Вони ще до бою давали йому перевагу. Я точно не з їх числа. Я думаю тільки про одне: «Я влучу по тобі щосили, і ти точно це відчуєш».

Обіцяє серйозний спротив свого боксера і тренер Кемпбелла – Шейн Макгіган:  «Це найбільший бій, до якого я буду причетний. Я тренував класних боксерів, але ми ніколи не боксували проти елітного бійця, зірки світового масштабу. Втім, жодної поваги до Ломаченка в рингу. Гадаю, ми спроможні на найбільшу сенсацію не лише в історії Британії, але і всього боксу. Це буде велика ніч».

Британські ЗМІ очікувано звернулись за порадою до Орландо Салідо – єдиного, хто перемагав Ломаченка у профі.  «Для перемоги над Ломаченко потрібно поводитися жорстко і змусити його відчувати себе в рингу некомфортно. Люк, тобі необхідно нав'язати свій стиль бою, а також пробивати в груди і по корпусу. Ломаченко - хороший боєць, але він не лідирує в pound for pound. Його не вийде перебоксувати, але можна пресингувати і нав'язати свій бій», - розповів мексиканець.

Читайте також: До бою з Кемпбеллом готовий на 100% - Ломаченко

Стовідсотковий Ломаченко

Українець приїхав до Лондона з чудовим настроєм. «Мені сподобався тренувальний табір. Я готовий на 100%. Я люблю бокс і я люблю важку підготовку. Цього разу підготовка виявилась не дуже складною. Не знаю чому, але це було легше, ніж перед моїм останнім боєм з Кроллою», - випромінював впевненість Ломаченко.

Експерти, журналісти і букмекери в один голос віддають перевагу Ломаченку. Кажуть, він і Кемпбелл – це бійці з різних ліг.  «Ломаченко занадто талановитий для Кемпбелла. Люк – топ-аматор, переможець Олімпійських ігор. У нього крута аматорська кар'єра, він вміє вдарити і не пропустити удар у відповідь. Але ми бачили його поразки. Бачили, як він пропускає. Ломаченко – одна з найбільших фігур в історії боксу. Швидкість, рефлекси, таймінг - все при ньому. У моїх словах немає ні краплі неповаги до Люка. Просто нікому не побити Ломаченка», - сказав екс-чемпіон світу в суперсередній вазі Карл Фроч.

Щодо перебігу поєдинку, то усі прогнозують максимально відкритий і видовищний бій. «У виконанні Василя чекаю високоінтелектуальний бокс. У нього дуже хороша кваліфікація, хороша організація мозку. Ми побачимо бокс найвищого класу. У той же час у Васі є готовність ризикувати, він не буде далеко триматися», - розповів український тренер Олександр Ліхтер.

Нагадаємо, що у разі перемоги над Кемпбеллом, Ломаченко матиме можливість забрати останній пояс у своїй вазі. Переможець чемпіонського бою за версією IBF Річард Коммі – Теофімо Лопес в 2020 році точно зійдеться в поєдинку з українцем за абсолютну владу у легкій вазі. Один з претендентів на цей бій – Коммі ставить на Ломаченка: «Ломаченко і Кемпбелл - олімпійські чемпіони, у них була чудова аматорська кар'єра. Якщо додати до цього, той факт, що вони обидва лівші, то поєдинок обіцяє бути дуже інтригуючим. Схиляюся до перемоги Ломаченко. Я порівнюю їх бої з Хорхе Лінаресом (Ломаченко переміг венесуельця нокаутом в 10-му раунді, Кемпбелл - програв роздільним рішенням суддів), в зв'язку з цим Лома для мене невеликий фаворит».

Читайте також: Як Ломаченко готується до бою з Кемпбеллом

Фактор суддівства

Ломаченку потрібно перемагати достроково і не затягувати бій. Якщо українець загрузне у захисті Кемпбелла, то ризикує наштовхнутися на суддівські фокуси з підрахунком ударів. Про це завчасно попереджав Ломаченка його менеджер Егіс Клімас, який так і каже, коли ви їдете боксувати до Великобританії, то це завжди непевність.

Такої ж думки і Шейн Макгіган: «У близьких раундах Люк працюватиме трохи краще, коли вболівальники почнуть підтримувати його. Фанати реагуватимуть на удари Люка і його успішні дії, а судді все чутимуть і рахуватимуть. Так що проведення бою у Великобританії – це наша велика перевага».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-