Україна виборола право провести кваліфікацію чемпіонату Європи з баскетболу 3х3

Україна виборола право провести кваліфікацію чемпіонату Європи з баскетболу 3х3

Укрінформ
Україна отримала право на проведення кваліфікації чемпіонату Європи-2019 з баскетболу 3х3, яка відбудеться в Києві у червні.

Ще два кваліфікаційні етапи до чемпіонату Європи 2019 відбудуться у Латвії (Рига) та Румунії (Констанція). Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

"FIBA 3x3 задовільнила заявку ФБУ на проведення однієї з трьох кваліфікацій до чемпіонату Європи. Відповідно до міжнародного календаря вона відбудеться у Києві 29-30 червня. Змагання відбуватимуться на Софійській площі та мають стати черговим етапом розвитку цього Олімпійського виду спорту в Україні", - йдеться в повідомленні.

Кваліфікація до чемпіонату Європи з баскетболу 3х3 стане першим офіційним турніром на території України за участю національних збірних.

У київській кваліфікації візьмуть участь 10 чоловічих команд (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія та Боснія і Герцеговина) та 9 жіночих (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія).

До фінального турніру чемпіонату Європи з кваліфікації виходять перші дві команди.

Читайте також: Україна подала заявку на проведення жіночого чемпіонату Європи з баскетболу 2021 року

Фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 3х3 2019 року проходитиме 30 серпня - 1 вересня в угорському Дебрецені. Участь у ньому братимуть 12 чоловічих збірних та 12 жіночих.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-