Україна подала заявку на проведення жіночого чемпіонату Європи з баскетболу 2021 року

Україна подала заявку на проведення жіночого чемпіонату Європи з баскетболу 2021 року

Укрінформ
Жіночий Євробаскет-2021 може пройти в Україні.

Федерація баскетболу України подала заявку на проведення у нашій країні групової та фінальної стадії жіночого чемпіонату Європи-2021, повідомляє прес-служба ФБУ. 

"Для цього федерація заручилася необхідною підтримкою держави і органів місцевої адміністрації у Києві та Запоріжжі. Саме ці міста можуть прийняти змагання за участі найсильніших жіночих збірних нашого континенту. Якщо ФІБА-Європа задовільнить заявку ФБУ, Україна вперше отримає можливість провести "дорослий" чемпіонат Європи". Заявку України вже активно підтримала шведська Федерація баскетболу, частина групового турніру може пройти у Стокгольмі", - зазначається у повідомленні.

Основними конкурентами України та Швеції на проведення Євробаскету є Іспанія та Франція, які на груповій стадії хочуть залучити також Бельгію та Португалію. 

Читайте також: Став відомий формат Олімпійського турніру з баскетболу 3х3

Рішення щодо проведення жіночого Євробаскету-2021 буде ухвалено ФІБА-Європа у червні нинішнього року. Для нашої країни – це не лише важливий іміджевий крок, а й прекрасна нагода показати свою відкритість, готовність приймати масштабні змагання й відродити славетні традиції жіночого баскетболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-