Став відомий формат Олімпійського турніру з баскетболу 3х3

Став відомий формат Олімпійського турніру з баскетболу 3х3

Укрінформ
Організатори літніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо затвердили формат турніру з баскетболу 3х3.

Змагання з цього виду вперше в історії проходитимуть в програмі літніх Олімпійських ігор. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Змагання триватимуть з 25 по 29 червня 2020 року. За нагороди боротимуться 8 команд чоловіків і 8 команд жінок. На першому етапі всі гратимуть в одній групі й проведуть по 1 матчу. У перші три ігрові дні кожна команда проводитиме по 2 матчі щодня, в останній день – один.

Далі сьома та восьма команди припиняють боротьбу. Перша та друга команди автоматично виходять у півфінал. Третя, четверта, п’ята та шоста команди виборюватимуть у чвертьфіналі два інші місця у півфінал.

Заключного дня змагань відбудуться півфінальні матчі та поєдинки за нагороди.

Читайте також: У баскетболі 3х3 з’явиться новий турнір - Жіноча ліга ФІБА

Нагадаємо, 2020 року в Токіо вперше в історії баскетболу 3х3 змагання відбудуться на літній Олімпіаді. Першими учасниками Олімпійського турніру з баскетболу 3х3 стали господарі Ігор-2020 - чоловіча та жіноча збірні Японії. Загалом до участі в Олімпіаді включено 64 гравці в баскетбол 3х3 – по 32 серед чоловіків та жінок.

Чоловіча національна збірна Японії посідає 4 місце в світовому рейтингу станом на 30 березня, жіноча – 8-е. У тому ж рейтингу чоловіча збірна України посідає 10 місце, жіноча -  7-е.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-