Юні спортсмени Львівщини закликали українців пам'ятати про подвиг Героїв Крут

Юні спортсмени Львівщини закликали українців пам'ятати про подвиг Героїв Крут

Відео
Укрінформ
Відеоролик на вшанування пам'яті Героїв Крут відзняли вихованці спортивних шкіл Львівщини. 

У своєму відеозверненні до українців спортсмени закликали пам'ятати про подвиг юних патріотів та вшанувати їх пам'ять. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Вшануй героїв – твори майбутнє» – такий лейтмотив відеоролика, відзнятого з ініціативи Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН. Ідею підтримали юні боксери та дзюдоїсти Спеціалізованої дитячо-юнацької школи Олімпійського резерву з боксу та дзюдо №2, вихованці футбольної школи львівських “Карпат”, каратисти спортивного клубу “Самурай”, фехтувальники Національного університету “Львівська політехніка”, важкоатлети Львівського державного університету фізичної культури імені І.Боберського та студенти-борці з Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехногологій, які і стали героями відео”,- йдеться у повідомленні.

Як пояснив ініціативу спортсменів начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович, кращий спосіб вшанувати подвиг і, водночас, трагедію звитяжців – це відновити в пам’яті обставини героїчної самопожертви загиблих. Відеоролик закликає активно займатися спортом і, водночас, пам’ятати про загін юних захисників біля Крут, щоб у разі потреби бути готовим стати на захист державних цінностей.

Читайте також: У Вінниці відбудеться молодіжний чемпіонат України зі стоклітинних шашок

У Львові на головному залізничному вокзалі молодь організувала театралізоване дійство «Станція Крути: зупинись та прислухайся…». На Личаківському кладовищі покладуть квіти та лампадки до могили учасника бою під Крутами Ігоря Лоського. Пізніше у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбудеться тематичний вечір з нагоди відзначення 101-ої річниці подвигу юних захисників Української державності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-