NADA вимагає позбавити акредитації Російське антидопінгове агентство

NADA вимагає позбавити акредитації Російське антидопінгове агентство

Укрінформ
Національне антидопінгове агентство Німеччини (NADA) вважає, що було б правильним повторно позбавити акредитації Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), що не виконало умови домовленості з Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) про надання доступу до даних московської лабораторії.

Відповідну заяву NADA оприлюднило 2 січня.

«З урахуванням того, що не пізніше 31 грудня 2018 року Росія повинна була надати ВАДА дані LIMS з московської лабораторії, весь антидопінговий світ очікує рішучої відповіді на підтримку чистих спортсменів. Після більш ніж трирічного перегляду, нерішучості і компромісу у відповідь на найгірший допінговий скандал в історії спорту прийшов час продемонструвати, що ні людина, ні нація не звільняються від дотримання Всесвітнього антидопінгового кодексу», - йдеться в заяві.

У німецькому агентстві вважають дії російської сторони настільки серйозним проступком, що питання має бути вирішене без зволікання.

«Росія повинна нести відповідальність за постійне невиконання зобов'язань», - заявили в NADA.

Німецькі борці з допінгом виступають за те, щоб надати російським атлетам право брати участь в міжнародних змаганнях тільки тоді, коли буде "повністю відновлено віру у вільну від допінгу культуру спорту в Росії". "Іншими словами, коли WADA отримає в московській лабораторії дані в електронному вигляді, а також доступ до допінг-проб, перевірить їх і підтвердить їх чистоту", - підсумували в NADA.

Заяву також підтримують національні антидопінгові організації Австралії, Австрії, Канади, Данії, Фінляндії, Франції, Ірландії, Японії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Сінгапуру, Швеції та США.

Читайте також: Допінговий скандал: У США закликають негайно повернути санкції проти РУСАДА

Як відомо 1 січня Всесвітнє антидопінгове агентство підтвердило, що до 31 грудня 2018 року - встановленого раніше крайнього терміну - не отримало доступ до даних московської антидопінгової лабораторії.

До кінця першого тижня січня звіт делегації фахівців WADA, що побувала в Москві на чолі з незалежним експертом Хосе Антоніо Паскуалем, надійде на розгляд Комітету агентства з відповідності антидопінговому кодексу.

На засіданні 14-15 січня в Монреалі доповідь і супровідні документи будуть проаналізовані. Потім рекомендації комітету надійдуть виконкому агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-