Допінговий скандал: У США закликають негайно повернути санкції проти РУСАДА

Допінговий скандал: У США закликають негайно повернути санкції проти РУСАДА

Укрінформ
Російська сторона не вклалася у визначені їй терміни для того, щоб надати доступ до даних її московської лабораторії експертам Світового антидопінгового агентства - WADA, що в США вважають достатньою підставою для зупинення членства РУСАДА у WADA.

Про це заявив глава антидопінгового агентства США Тревіс Тайгарт, повідомляє Associated Press.

"Ніхто не здивований, що дедлайн проігнорували, і для WADA прийшов час припинити дозволяти Росії грати із собою і негайно оголосити про їх невідповідність у зв'язку з черговим зривом дедлайну", - заявив Тайгарт.

США - не єдина країна, яка виступила з різкою критикою з цього питання.

Росія може бути відсторонена від участі в другій Олімпіаді поспіль і змаганнях з легкої атлетики через невиконання її антидопінговим агентством умов надання доступу до даних експертам Світового антидопінгового агентства - WADA. Росія не впоралася із завданням у визначений їй термін, до кінця 2018 року, передати дані зі своєї московської антидопінгової лабораторії.

Читайте також: У вживанні допінгу запідозрили двох російських олімпійських чемпіонів

Санкції проти РУСАДА (припинення її членства у всесвітній організації), введені в листопаді 2015 року, були зняті в вересні минулого року 9 голосами із 12 з тією умовою, що WADA буде надано повний доступ до російської лабораторії до кінця грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-