Ольга Саладуха очолила Комісію атлетів НОК України

Ольга Саладуха очолила Комісію атлетів НОК України

Укрінформ
Головою Комісії атлетів НОК України обрано бронзового призера Олімпійських ігор-2012 у потрійному стрибку Ольгу Саладуху.

Це сталося під час сьогоднішнього засідання Комісії у столичному Олімпійському домі, повідомляє Укрінформ.

Заступниками голови Комісії атлетів стали олімпійська чемпіонка-2008 з легкоатлетичного багатоборства Наталія Добринська та учасник Олімпійських ігор-2014 з гірськолижного спорту Дмитро Мицак.

"Обрання до Комісію атлетів і робота в ній дають вам додаткові можливості стати "голосом спортсменів, - сказав під час засідання президент НОК України Сергій Бубка.- Тож, закликаю вас бути активними, результативними та ефективними. Атлети повинні брати участь у вирішенні стратегічних питань розвитку спорту. Впевнений, ви продовжите активну роботу минулого складу, внесете нові ініціативи, бмтанете дієвим містком між Національним олімпійським комітетом та спортсменами".

Він також відзначив, що підтримка атлетів є пріоритетним напрямком діяльності НОК України. Комітет, зокрема, продовжує тісно співпрацювати з міжнародними провідними спортивними організаціями, забезпечуючи сприятливі умови для проведення тренувальних зборів та участі у престижних змаганнях. 

"Завдяки авторитету НОК України та наших спортсменів у непростий час 2014 року нам вдалося залучити додаткові кошти - 800 тисяч дол від Міжнародного олімпійського комітету, Європейських олімпійських комітетів, що дало змогу нашим атлетам повноцінно продовжити боротьбу за здобуття ліцензій на Ріо-2016", - зазначив також керманич НОК.

Читайте також: НОК України виплачуватиме стипендії медалістам Юнацької Олімпіади та їхнім тренерам

"У рамках співпраці з Олімпійською солідарністю Міжнародного олімпійського комітету НОК вдалося суттєво збільшити кількість щомісячних стипендій для провідних спортсменів України, які готуються до Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо. Замість 12-и стипендій, які передбачалися для нашої країни раніше, вдалося збільшити їх до 30-и, охопивши таким чином більше коло наших атлетів елітної групи. Загальний бюджет цієї програми за півтора роки складе близько 6 млн грн", - додав Сергій Бубка.

Фото: noc-ukr.org. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-