НОК України виплачуватиме стипендії медалістам Юнацької Олімпіади та їхнім тренерам

НОК України виплачуватиме стипендії медалістам Юнацької Олімпіади та їхнім тренерам

Укрінформ
Чемпіони та призери ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор-2018 в аргентинському Буенос-Айресі, а також їхні наставники отримуватимуть стипендії від Національного олімпійського комітету України.

Протягом року відповідно до рішення виконкому НОК спортсмени та тренери отримають загалом близько 1 млн грн, повідомили Укрінформу у прес-службі комітету.

"Для Національного олімпійського комітету підтримка атлетів є пріоритетним завданням. Наша політика встановлення й виплати стипендій є одним із кроків у цьому напрямку. Головна задача, яка стоїть перед країною та усіма спортивними організаціями - зберегти та підтримати молодь, яка своїми досягненнями в Аргентині прославила Україну. Вже незабаром - у Токіо-2020, Парижі-2024 та Лос-Анджелесі-2028 - саме ці обдаровані юні атлети мають шанс піднятися на олімпійський п'єдестал", - відзначив президент НОК України Сергій Бубка.

Починаючи з 2010 року, подібні стипендії Олімпійського комітету отримують усі медалісти  Юнацьких Олімпійських ігор та Європейських юнацьких олімпійських фестивалів.

Читайте також: Лисенятко Лесик - талісман II Європейських ігор 2019 року

Нагадаємо, в олімпійському Буенос-Айресі-2018 юні українські спортсмени здобули 23 медалі, 7 з яких найвищого гатунку, 8 срібних та 8 бронзових нагород.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-