Особи з інвалідністю матимуть безбар'єрний доступ для відвідування спортивних подій

Особи з інвалідністю матимуть безбар'єрний доступ для відвідування спортивних подій

Укрінформ
Нові державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд» передбачають безбар'єрний доступ осіб з інвалідністю для відвідування спортивних подій.

Як повідомив у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, нові ДБН розпочнуть діяти орієнтовно весною 2019 року. 

«У новому ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» введені вимоги щодо облаштування спортивних об'єктів всіма необхідними засобами доступності. ДБН вже затверджений, найближчим часом буде опублікований і вступить в дію орієнтовно навесні», - написав він.

Він додав, що наразі у більшості спортивних закладів відсутнє безбар'єрне середовище для маломобільних груп населення. Немає зручних підходів, входів/виходів, спеціально облаштованих місць, туалетних та душових кімнат і так далі.

Парцхаладзе зауважив, що нові ДБН передбачають обов'язкове облаштування безпечних пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату. У нових нормах також йдеться про тактильну підлогову плитку, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, аудіопокажчики та інше для людей з порушеннями зору.

Крім того встановлюється обов'язкове дублювання важливої звукової інформації текстами, організація сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху. У роздягальнях окремо передбачаються індивідуальні шафи для одягу та кабіни не менше 4 кв. м площею, обов'язкові універсальні туалетні та душові кабіни. 

Проект нового ДБН розроблений ПАТ КиївЗНДІЕП на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Він адаптований до європейських норм та міститиме наглядні приклади того, як це має виконуватися на практиці.

Читайте також: Безперешкодне середовище для інвалідів: Порошенко анонсував два законопроекти

Як відомо, Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Фото: friendshipcircle.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-