На Донеччині спортсменам збільшать одноразові грошові винагороди - ОДА

На Донеччині спортсменам збільшать одноразові грошові винагороди - ОДА

Укрінформ
У Донецькій області спортсменам та тренерам затвердили новий порядок виплати одноразових грошових винагород, розміри яких суттєво збільшаться.

Про це повідомили у Департаменті сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

«...Затверджено Порядок виплати одноразових грошових винагород атлетам і тренерам Донеччини, які гідно виступають на міжнародних змаганнях, а також граничні розміри цих винагород», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що винагорода виплачуватиметься спортсменам регіону, які посіли перше-шосте місця на Олімпійських іграх, перше-третє місця у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях: Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських іграх, Іграх нескорених «Invictus Games».

У розпорядженні визначені граничні розміри одноразових грошових виплат, які становлять певний відсоток від державних нагород, встановлених постановами Кабміну України. За ініціативи голови облдержадміністрації  Олександра Куця розміри винагород переглянуто в бік їх суттєвого збільшення.

Так, за успішні виступи на Олімпійських іграх (у 2020 році пройдуть у столиці Японії Токіо) спортсменам Донецької області встановлені такі винагороди: за «золото» – 1753,8 тис. грн, «срібло» – 1122,4 тис. грн, «бронзу» – 771,7 тис. грн, четверте місце – 617,4 тис. грн., п’яте місце – 493,9 тис. грн, шосте місце – 395,1 тис. грн. За досягнення на Паралімпійських іграх атлети отримуватимуть: за перше місце – 876,9 тис. грн, за друге – 561,2 тис. грн, за третє – 385,8 тис. грн, на Всесвітніх іграх (у 2021 році пройдуть у американському місті Бірмінгем): за перше місце – 240 тис. грн, за друге – 200 тис. грн, за третє – 120 тис. грн.

За підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їх тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленого для атлета.

Читайте також: На Херсонщині відкрили нову легкоатлетичну арену

Якщо спортсмен на одному змаганні посів кілька призових місць, у розмір винагороди враховуються суми винагород за кожне зайняте призове місце. Також атлетам виплачуються винагороди за встановлення рекордів світу та/або Європи на офіційних міжнародних змаганнях після їх реєстрації в установленому порядку відповідно до розмірів, визначених за перше місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-