Булгак нагадав українським шахісткам про правила участі в змаганнях у РФ

Булгак нагадав українським шахісткам про правила участі в змаганнях у РФ

Укрінформ
Радник міністра молоді та спорту України Павло Булгак нагадав українським шахісткам, які зібралися взяти участь у чемпіонаті світу на території Росії, про позицію Міністерства молоді та спорту України.

Павло Булгак у facebook, зокрема, зазначив, що позиція Мінмолодьспорту щодо участі українських спортсменів у змаганнях на території країни-агресора залишається незмінною.

"Шановне товариство! У звязку з наближенням чемпіонату світу з шахів в країні-агресорі в якому, нажаль, за власної ініціативи вирішили брати участь українські шахістки - нагадуємо, що позиція Мінмолодьспорту щодо участі українських спортсменів у змаганнях на території РФ залишається незмінною. Є суверенне право Уряду не фінансувати поїздки українських спортсменів на міжнародні змагання до Росії. Міністерство не фінансує, не фінансувало і не фінансуватиме подібні вояжі за рахунок коштів платників податків. За участь у змаганнях не буде виплачено жодних державних призових, результати не будуть враховуватися при присвоєнні спортивних звань тощо", - написав Булгак.

Як повідомляв Укрінформ, українська шахістка зі Львова Анна Музичук, яка нещодавно стала володаркою Кубка Європи в Греції у складі команди "Монте Карло" з Монако, так прокоментувала свою участь у чемпіонаті світу в Росії: "Ми всі, звичайно, розуміємо, що країни воюють і це відверто не дуже добре, але ми, спортсмени, ніяк не можемо вплинути на вибір місця проведення змагань".

Читайте також: Шахи: Анна Музичук здобула "золото" командного Кубка Європи

Чемпіонат світу з шахів відбудеться з 1 по 25 листопада 2018 року в Ханти-Мансійську (РФ). Окрім Анни Музичук, на чемпіонат поїде також її сестра Марія. Відзначимо, що у 2017 році Анна Музичук відмовилася їхати на чемпіонат світу зі швидких шахів до Саудівської Аравії через порушення прав жінок у цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-