Чому Конгрес WBC в Україні – це однозначна перемога

Чому Конгрес WBC в Україні – це однозначна перемога

Аналітика
Укрінформ
У виграші залишаються всі – імідж країни, столиця, наш бокс.

За кілька днів до відкриття 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC) один з відомих «народних блогерів» істерично кричав в інтернеті: «Кличко, вмикай мозок! Навіщо нам цей Конгрес WBC, коли у мене вдома відключили гарячу воду». Залишитись у жовтні без гарячої води – це погано і за це хтось повинен відповідати, але до чого тут боксерський форум? Друзі, давайте не впадати у крайнощі. Стиль «навіщо нам безвіз, коли у мене перегоріла лампочка» вже не проходить, бо українці за останні роки навчились відокремлювати важливе від другорядного.

Читайте також: У Києві завершився Конгрес WBC

Позитивні підсумки Конгресу WBC на поверхні. У виграші залишились всі – імідж країни, столиця, вболівальники, наш спорт і, зокрема, наш бокс. «Ви повинні знати. Україна - чудова країна. Київ - чудове місто. Ми завжди раді нашим друзям. Ласкаво просимо до Києва, ласкаво просимо до України», - звернувся до учасників та гостей Конгресу Кличко на закритті форуму. Усі іміджеві здобутки країни після цього боксерського заходу нам сьогодні важко оцінити, але з часом віддача буде значна. І в плані бізнесу, і в плані спорту.

Згадаймо і про цілком конкретні речі. Насамперед, Конгрес WBC – це втілення давньої мрії Віталія Кличка: «Кілька років я мріяв, щоб конгрес WBC відбувся у Києві. Я був на конгресах Всесвітньої боксерської ради в багатьох країнах. Це були чудові заходи, але я хотів, щоб ви всі приїхали до Києва. І, нарешті, моя мрія втілилася у життя».

Читайте також: Аншлаг на автограф-сесії легенд боксу в Києві

Під час Конгресу провели благодійний аукціон, на якому зібрали 200 тисяч доларів. При цьому президент WBC Маурісіо Сулейман виставляв на лоти речі з особистої колекції і наполягав аби виручені кошти залишились в Україні. Усю суму перерахують на відновлення боксерського залу в Маріуполі. За словами Кличка, «до наступного конгресу ми його відкриємо і називатиметься зал WBC Gym».

Не забуваймо і про благодійну акцію в одному з київських центрів допомоги дітям, куди завітали легенди боксу Евандер Голіфілд і Леннокс Льюїс. І про їх автограф-сесію у центрі столиці, на яку прийшли майже 10 тисяч вболівальників! Київ у ці дні жив боксом, хай і не всі це помічали. Натомість такої кількості чемпіонів світу, легендарних тренерів, рефері і впливових промоутерів на чолі з Оскаром Де ла Хойєю наша столиця ніколи ще не приймала одночасно. Їх візит – це додаткова можливість налагодити зв’язки і співпрацю.

Нарешті, ще один підсумок Конгресу WBC – просування ідеї про великий чемпіонський бій в Україні. Парадокс, але в топ-5 сучасних зірок боксу Україна має одразу двох представників – Василя Ломаченка і Олександра Усика. При цьому Київ ніколи не фігурував, як місто для проведення їх чемпіонських боїв. Зокрема, як і колись для топ-поєдинків братів Кличків.

Читайте також: Український прапор на поясі WBC є важливим посилом для України — Порошенко

Нині ж, за словами Маурісіо Сулеймана, є велика вирогідність того, що WBC санкціонуватиме чемпіонський бій у Києві на НСК «Олімпійський». Президент WBC впевнений, що Київ легко збере на трибунах 80 тисяч, а організація буде на найвищому рівні, бо справа вже під контролем Петра Порошенка. Чий бій? Віталій Кличко, впевнений, що Київ прийматиме один з найближчих боїв Усика. Підтвердили ці плани сам боксер і його менеджери. Якщо великі чемпіонські бої Усика, а згодом і Ломаченка, проведуть на українській землі, то значна заслуга в цьому буде саме Конгресу WBC.

Святослав Василик, Київ     

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-