Український прапор на поясі WBC є важливим посилом для України — Порошенко

Український прапор на поясі WBC є важливим посилом для України — Порошенко

Фото, відео
Укрінформ
За умов російської агресії для України важливою є солідарність світової спільноти й розміщення українського прапора на новому поясі WBC є свідченням того, що українці в особі Всесвітньої боксерської ради мають ще одного щирого друга.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з учасниками 56-го конгресу WBC, трансляція якої велася в прямому ефірі українських телеканалів.

“В умовах, коли Україна є об'єктом агресії, дуже важливо для нас мати солідарність всього світу, і те, що прапор України віднині буде майоріти на поясі WBC, це дійсно є важливим посилом, що ми маємо щирого друга в особі Всесвітньої боксерської ради”, - зазначив Порошенко.

Президент зустрівся з учасниками 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради / Фото: Микола Лазаренко

Президент підкреслив, що Україна є великою боксерською державою, славу якої утвердили брати Кличко та продовжили світові чемпіони Олександр Усик, Василь Ломаченко та інші відомі боксери. 

Він також подякував Klitschko Foundation за велику просвітницьку та благодійну діяльність, яку, за словами глави держави, брати Кличко проводять вже довгі роки.

Читайте також: Під час конгресу WBC у Києві на аукціоні зібрали майже 200 тис дол на зал боксу Маріуполя

Крім того, Порошенко висловив вдячність за проведений у рамках конгресу WBC благодійний аукціон.

“Дуже символічно, що кошти, які були виручені внаслідок цього аукціону, підуть на спорудження і реконструкцію боксерського спортивного залу в місті Маріуполь. Так, нехай він знаходиться за 15 км від фронту, але це дуже символічно, що пріоритет у розвитку спорту ми надаємо саме Донбасу”, - підкреслив він.

Відео зустрічі:

Як відомо, 56-й конгрес Всесвітньої боксерської ради (WBC) триватиме у Києві до 5 жовтня. До столиці України приїхали світові легенди боксу Леннокс Льюїс, Евандер Голіфілд, Ерік Моралес та інші. Прибули також президенти федерацій країн-членів WBC, судді, спортивні менеджери та функціонери. Усього в конгресі беруть участь близько 700 учасників зі 166-ти країн світу.

Читайте також: Бокс: на новому чемпіонському поясі WBC з'явиться прапор України

На урочистій церемонії відкриття конгресу президент організації Маурісіо Сулейман презентував новий чемпіонський пояс WBC, на якому відтепер буде й прапор України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-