IAAF закликає не відновлювати акредитацію антидопінгового агентства РФ

IAAF закликає не відновлювати акредитацію антидопінгового агентства РФ

Укрінформ
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) виступила проти відновлення у правах Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

 «Наше прохання просте: дотримуйтесь тих правил, які ви самі встановили. Ви маєте це робити для всіх "чистих" спортсменів, адже ви стоїте на варті "чистого" спорту», - заявляє IAAF у зверненні до WADA.

Далі в своїй заяві представники асоціації закликали голову WADA проголосувати проти реабілітації РУСАДА. Хоча IAAF визнає певний прогрес Росії в "осмисленні допінгового скандалу", асоціація наполягає на дотриманні Москвою всіх вимог, з самого початку висунутих  WADA.

20 вересня на Сейшельських островах відбудеться засідання виконкому WADA. Минулого тижня комітет з дотримання антидопінгових правил організації рекомендувала відновити акредитацію РУСАДА, якщо російське агентство виконає ряд вимог. Зокрема, визнає причетність чиновників Міністерства спорту Росії до допінгових махінацій. Проти відновлення РУСАДА в правах виступили 13 антидопінгових агентств. У своєму зверненні вони зазначили, що Москва повинна довести свою відповідність критеріям Всесвітнього антидопінгового агентства.

Читайте також: WADA рекомендує не відновлювати в правах антидопінгове агентство РФ - ЗМІ

РУСАДА позбавлене акредитації у WADA з листопада 2015 року.

Фото: yandex.by/images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-