WADA рекомендує не відновлювати в правах антидопінгове агентство РФ - ЗМІ

WADA рекомендує не відновлювати в правах антидопінгове агентство РФ - ЗМІ

Укрінформ
Комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) щодо відповідності вимогам організації рекомендував не відновлювати в правах Російське антидопінгове агентство (РУСАДА). 

Про це повідомляє BBC з посиланням на відповідний лист до майбутнього засідання, де має розглядатися це питання.

"Згідно з листом, з яким ознайомилася BBC Sport, комітет вважає, що Росія не відповідає двом вимогам, викладеним WADA в серпні 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання виконкому WADA, на якому вирішуватиметься питання про можливе відновлення РУСАДА в правах, відбудеться 20 вересня.

Як повідомлялося, у 2015 році WADA визнало, що РУСАДА не відповідає кодексу організації після розслідування Річарда Макларена щодо допінгу в російському спорті. Згідно з розслідуванням, допінг вживала понад тисяча російських спортсменів. Це стало причиною відсторонення багатьох російських атлетів від участі в міжнародних змаганнях, включаючи літні Олімпійські ігри в 2016 році.

Читайте також: Визначено місця проведення чемпіонатів світу з біатлону 2021 і 2023 років

У листопаді 2017 року WADA вже розглядало питання про можливе відновлення РУСАДА в правах, однак тоді було прийнято негативне рішення. В обгрунтуванні говорилося, що Росія не виконала два пункти обов’язкових вимог. Це були ті ж вимоги, про які йдеться і в нинішньому листі комітету агентства. По-перше, необхідно було публічно і беззастережно визнати висновки комісії Макларена щодо "підтримуваної державою системи допінгу". По-друге, надати WADA доступ до допінг-проб Московської антидопінгової лабораторії.

Фото: tg24.sky.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-