Понад 11 тисяч бігунів вийдуть 22 квітня на старт традиційного Київського півмарафону

Понад 11 тисяч бігунів вийдуть 22 квітня на старт традиційного Київського півмарафону

Укрінформ
У неділю, 22 квітня, у столиці України пройде 8-й міжнародний півмарафон.

На старт традиційних змагань Nova Poshta Kyiv Half Marathon вийдуть понад 11 тисяч прихильників бігу, зазначив на прес-конференції в Укрінформі генеральний менеджер компанії-організатора заходу Run Ukraine Дмитро Черніцький, передають кореспонденти агентства.

"Нинішнього року у Київському півмарафоні змагатимуться понад 11 тисяч учасників з п'яти країн. Конкуренцію українцям складуть знані бігуни з Румінії, Кенії, Ефіопії та Італії. Run Ukraine підтвержує участь українців Дмитра Барановського, Романа Романенка, Дмитра Лашина, Софії Яремчук, Вікторії Калюжної, Юлії Шматенко, Олени Сердюк та Дарини Михайлової. Приїде до Києва й минулорічний переможець наших змагань Анбеса Ленчо з Ефіопії та його земляки Макау Ніколас Мілуні і Лімо Маріон Джепкуруй, румун Маріуш Іонеску та інші", - розповів Черніцький.

Він також зазначив, що призовий фонд змагань складає 242 тис 300 грн, що на 100 тис грн більше за минулорічний. Переможці півмарафону отримують чек на 1,5 тис євро. Крім того, 1 тис євро додатково матиме спортсмен, який фінішує з рекордним часом для наших змагань. До речі, рекорд, який було встановлено минулого року, - 1 година 03 хвилини.

Рекордсмен України з марафонського бігу  Дмитро Барановський під час прес-конференції зазначив, що участь у Nova Poshta Kyiv Half Marathon - його перший старт в Україні майже за двадцять років.

"Я близько двадцяти років не виступав в Україні на великих стартах. Цією участю хочу віддати шану своїй країні. Пам'ятаю, востаннє біг у Києві на півмарафоні "Кубок Незалежності" наприкінці 90-х років. Добре, що ці змагання поступово відновлюються і в них беруть участь діти. Це дуже важливо для зростання здорової нації. До речі, київський півмарафон поступово наближається за призовими до подібних стартів у Польщі та Німеччини", - підкреслив Барановський.

Читайте також: Чемпіонат світу з півмарафону відзначився світовим рекордом

 Додамо, що за програмою півмарафону відбудуться індивідуальні старти на дистанціях 21,0975 км, 2 км та 5 км, естафети 1х10+1х11 км, 3х5+1х6 км. Також пройдуть фандрейзинг-марафон та благодійний забіг на 2 км, учасники якого збиратимуть кошти на обладнання кабінету реабілітації Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Спеціально для дітей будуть організовані старти на 100, 500 та 1000 метрів. Для тих, хто цінує активне сімейне дозвілля, організатори проведуть забіг Family Run 2 km.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-