Досвід паралімпійців дуже важливий для ветеранів АТО - Порошенко

Досвід паралімпійців дуже важливий для ветеранів АТО - Порошенко

Укрінформ
Фізичний та психологічний досвід членів паралімпійської збірної України дуже важливий для поранених ветеранів АТО, яким він може повернути бажання жити і боротися. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з паралімпійською збірною у п'ятницю, 30 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Паралімпійські медалі збірної – це крила, які несуть нас уверх. Це наші спільні перемоги для українських воїнів, для ветеранів АТО, які дивляться на вас і до них повертається бажання жити... Більше 13 тис. українських військових поранені в цій страшній війні. Вони потребують медичної допомоги, уваги суспільства, але головне - вони потребують психологічної допомоги, і кожен з вас відіграє надзвичайно важливу для України роль", - сказав глава держави. 

Читайте також: Порошенко підписав закон та Указ про підтримку паралімпійського руху в Україні

Він підкреслив, що кожна з 22 медалей наших паралімпіців – це гордість для усієї України. 

"Це також можливість привернути увагу світу до нашої боротьби за майбутнє, європейську та євроатлантичну перспективу України, за реформи, а також власний суверенітет та територіальну цілісність", - акцентував Президент. 

Порошенко зазначив, що завжди підтримував і підтримуватиме паралімпійський рух, який аж ніяк не менш важливий для нас, ніж олімпійський.

"І саме тому це було спільне рішення - моє, уряду, міністра, коли ми розмір фінансової підтримки і винагород зробили однаковими для паралімпійців і олімпійців", - зазначив глава держави. 

Читайте також: Порошенко заснував 100 стипендій для дітей з інвалідністю за досягнення у спорті

Водночас він акцентував, що перемоги паралімпійців в ім`я України зобов’язують владу й суспільство зробити все для того, щоб почути, зрозуміти та вирішити проблеми людей з інвалідністю, зламати всі бар’єри, які поки що існують стосовно громадян з інвалідністю.

Фото з сайту Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-