Порошенко заснував 100 стипендій для дітей з інвалідністю за досягнення у спорті

Порошенко заснував 100 стипендій для дітей з інвалідністю за досягнення у спорті

Укрінформ
Президент Петро Порошенко своїм указом запровадив 100 нових стипендій для дітей з інвалідністю за високі досягнення в загальноукраїнських спортивних змаганнях.

Відповідний указ Президент підписав на церемонії нагородження паралімпійців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що цим президентським указом засновується 100 нових стипендій для дітей з інвалідністю за високі досягнення в загальноукраїнських спортивних змаганнях», - зазначив Президент.

За його словами, відповідний указ сприятиме створенню умов для подальшого розвитку паралімпійського і дефлімпійського спорту в Україні.

Також Президент додав, що в указі є «чіткі доручення» Кабінету міністрів України, адміністраціям, суб'єктам місцевого самоврядування. «Це є демонстрація тих пріоритетів, які має українська влада, і першим пріоритетом є ви», - наголосив Порошенко, звертаючись до присутніх на церемонії паралімпійців.

Читайте також: Порошенко підписав закон та Указ про підтримку паралімпійського руху в Україні

Як повідомлялося, Збірна України посіла четверте місце за загальною кількістю нагород на XII зимових Паралімпійських іграх. Українські паралімпійці завоювали 22 медалі - 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових. У загальнокомандному заліку "синьо-жовті" посіли шосте місце слідом за збірною США - 13 золотих, 15 срібних, 8 бронзових нагород, командою незалежних паралімпійських атлетів (NPA) - 8, 10, 6, представниками Канади - 8, 4, 16, Франції - 7, 8, 5 і Німеччини - 7, 8, 4. Загалом у Пхьончхані медалі завоювали представники 26 країн з 49 команд-учасниць. Чотири роки тому на минулій Паралімпіаді збірна України була четвертою в загальнокомандному заліку і другою за загальною кількістю нагород - 25 (5, 9, 11).

Чергові XIII зимові Паралімпійські ігри пройдуть у Пекіні (Китай) з 4 по 13 березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-