Порошенко підписав закон та Указ про підтримку паралімпійського руху в Україні

Порошенко підписав закон та Указ про підтримку паралімпійського руху в Україні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні" та Указ про створення умов для подальшого розвитку паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні. 

Підписання відбулось під час зустрічі  з паралімпійською збірною України у п'ятницю, 30 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Тут (у законі - ред.) є абсолютно чіткі доручення Кабінету міністрів, місцевим адміністраціям, суб'єктам місцевого самоврядування. Це є демонстрація тих пріоритетів, які має українська влада, і першими пріоритетами є ви", - звернувся Порошенко.

Він додав, що Указом про створення умов для подальшого розвитку паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні  засновують 100 стипендій для дітей з особливими потребами за високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях.

Читайте також: Премії призерам Паралімпіади вперше прирівняли до "олімпійських"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 лютого 2018 року прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до законів "Про підтримку олімпійського, паралімпійського руху та спорту вищих досягнень в Україні".  

Збірна України посіла четверте місце за загальною кількістю нагород на XII зимових Паралімпійських іграх. Українські паралімпійці завоювали 22 медалі - 7 золотих, 7 срібних і 8 бронзових. Чотири роки тому на минулій Паралімпіаді збірна України була четвертою в загальнокомандному заліку і другою за загальною кількістю нагород - 25 (5, 9, 11).

Чергові XIII зимові Паралімпійські ігри пройдуть у Пекіні (Китай) з 4 по 13 березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-