МОК відмовив 13 російським спортсменам у допуску на Олімпіаду

МОК відмовив 13 російським спортсменам у допуску на Олімпіаду

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет відмовився запрошувати на зимові Ігри в Пхьончхані 13 російських спортсменів і двох тренерів, апеляції яких раніше задовольнив Спортивний арбітражний суд (CAS).

Про це повідомляється у понеділок, 5 лютого, на сайті МОК, передає DW.

Раніше з таким проханням у МОК звернувся Олімпійський комітет Росії (ОКР). Однак незалежна комісія перевірила кожен із випадків індивідуально, і у неї залишилися сумніви в чистоті спортсменів. "Крім того, комісія встановила, що рішення CAS не розвіяло підозри в застосуванні допінгу і не додало комісії впевненості в тому, щоб вважати 13 цих атлетів чистими", - йдеться в рішенні МОК.

Як повідомлялося, в Іграх візьмуть участь 169 росіян.

Читайте також: Віце-президент США планує викрити пропаганду КНДР на Олімпіаді – ЗМІ

1 лютого CAS оголосив рішення по 39 з 42 апеляцій російських спортсменів, які поскаржилися на довічну дискваліфікацію. Арбітраж задовольнив позови 28 атлетів, визнавши неправомірними рішення про їх відсторонення від Олімпійських ігор в Пхьончхані і довічної дискваліфікації. CAS визнав недоведеними факти особистого порушення цими спортсменами антидопінгових правил і відновив завойовані атлетами медалі на Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році.

У грудні минулого року МОК через систематичне вживання допінгу усунув збірну Росії від участі в Олімпіаді-2018, дозволивши брати участь в Іграх під нейтральним прапором окремим спортсменам, які не були помічені у вживанні допінгу. Наприкінці січня МОК зареєстрував 169 росіян для участі у змаганнях в Пхьончхані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-