МОК допустив Північну Корею до участі в Олімпіаді

МОК допустив Північну Корею до участі в Олімпіаді

Відео
Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з Північної Кореї до участі у зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"За підсумками засідання МОК, яке пройшло в суботу в Лозанні, було оголошено, що спортсмени з КНДР виступлять у бігових і гірських лижах, шорт-треку й фігурному катанні. Крім того, Південна і Північна Корея сформують – вперше в історії – єдину збірну з жіночого хокею. На церемонії відкриття Олімпіади спортсмени з КНДР і Південної Кореї пройдуть разом, під одним прапором", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Олімпіада-2018: МОК не допустив 111 російських спортсменів

Всього, як очікується, на Ігри в Південну Корею приїдуть 22 спорстмени з КНДР. У делегації також будуть 24 спортивних функціонери і 21 журналіст.

Участь північнокорейських спортсменів в Олімпіаді в Пхенчхані довгий час було під питанням – у зв'язку з кризою, що виникла через ракетно-ядерні випробування КНДР. Домовленості про участь спортсменів з КНДР в Іграх були досягнуті лише кілька днів тому, після того як вперше за два роки сторони провели переговори по спеціальному каналу зв'язку. Сполучені Штати і Південна Корея перенесли військові навчання, які спочатку були заплановані на час проведення Олімпійських ігор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-