Санітра: українські біатлоністи мають історичний шанс на Олімпіаді-2018

Санітра: українські біатлоністи мають історичний шанс на Олімпіаді-2018

Укрінформ
Старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про готовність команди до перших стартів сезону.

"Усі зараз на максимумі тренуються. Почну з того, що тести, які ми робили в Києві, показують: усі хлопці перебувають у хорошому фізичному стані, значить ми на правильному шляху. Із Семеновим все логічно – я йому дещо змінив методику тренувань, тому він був завантажений. Але все в нього йде нормально, добре працює, стріляє на хорошому рівні. Я не хвилювався з приводу його втоми, адже ми це робили свідомо.

У Дмитра Підручного під час літньої підготовки проявилася стара проблема зі спиною, але то була скоріше його помилка – він неправильно вдягнувся і застудив її. Та все це вже позаду.

Артем Прима може стати такою собі "темною конячкою" сезону. Головне, щоб його оминули проблеми зі здоров’ям, а не так, як було в минулому сезоні. Він був у хорошій формі, були гарні результати, біг би й більше, але завадили хвороби і травми.

Читайте також: Жданов: у Пхьончхані-2018 найбільше сподіваємося на біатлон

У Сємакова зараз найбільший прогрес із його часів у команді. Він віковий спортсмен (32 роки), я йому завжди казав, що треба більше думати під час змагань та тренувань – тоді буде легше боротися з молодшими. Він зараз добре стріляє, тести показують його хорошу фізичну готовність. Я вірю в нього, як і у всіх своїх хлопців.

Взагалі, хочу відзначити, що ми нарешті вибудували ефективну систему співпраці з командою "Б". Хороша комунікація з усіма тренерами. Ротація обов’язково буде, адже готуємося до Олімпіади. Обов’язково дамо шанс найкращим із команди "Б" взяти участь в етапах Кубка світу. Багато чого стане зрозуміло після контрольних стартів.

Уся підготовка зверстана під Олімпіаду. Хочу, щоб любителі біатлону вболівали за нас, але не засуджували, якщо результатів не буде одразу. Вважаю, що українська чоловіча команда має історичний шанс на цій Олімпіаді, це наша головна задача. Нам створили ідеальні умови для підготовки. Тепер слово за нами", - розповів Санітра UA:БІАТЛОН.

Читайте також: Анна Пак: Україна поки не входить до списку трансляторів Олімпіади-2018

Нагадаємо, що чоловіча збірна з біатлону зараз тренується в Кенморі (Канада). 9-10 листопада починаються контрольні старти. Суперники в української команди дуже висококваліфіковані - чемпіон світу Лоуел Бейлі, Тім Бурк (США), Скот Гоу з Канади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-